Arhiva

Komemoracija i sahrana Milana Aranđelovića u petak, 14.jula

10.07.2017.

Preminuo je čovek koga su svi voleli. Milan Raki Aranđelović (1929-2017). Legendarni, višedecenijski, fizioterapeut najboljeg nacionalnog tima.O veličini njegovog lika i dela najbolje govore reči iz kluba kome je podario godine života.
Naime, stogodišnja istorija popularnog beogradskog kluba, OFK Beograda, protkana je gomilom legendi koje su proslavile plavo-beli dres „romantičara“ sa Karaburme. Bilo je u tom periodu mnogo slavnih igrača i trenera, koji uživaju taj status, ali je u fudbalu, ipak, pravi raritet da jedan od sinonima za klub bude fizioterapeut. OFK Beograd, ali i srpski fudbal, mogu se pohvaliti i tim podatkom, a lik i delo Milana-Rakija Aranđelovića, ostaće večito upamćeni u srcima mnogih generacija trenera,igrača i navijača OFK Beograda i našeg državnog tima.
Raki je bio na više od 2.200 klupskih i 350 reprezentativnih utakmica kao fizioterapeut, učestvovao je na četiri evropska prvenstva i četiri svetska prvenstva sa našim nacionalnim timom, a na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. bio je, sa svojih 77 godina, njegov najstariji učesnik.
Sama Rakijeva pojava izazivala je simpatije svih ljubitelja srpskog fudbala, pre svega igrača i članova stručnog štaba, kao i navijača. Došao je u OFK Beograd nečujno, a zadržao se u njemu pune tri decenije. Omiljen i poštovan od strane onih sa kojima je sarađivao, izgradio je status ličnosti koja je, pre svega, svojom plemenitom prirodom i dobrotom lečila sve brige onih koji su nosili dres ili kluba ili državnog tima.
Milan Raki Aranđelović je dobitnik Zlatne plakete FSS i OFK Beograda za životno delo, Ordena zasluga za narod i Ordena za vojne zasluge.
Komemoracija će biti održana u petak, 14. jula 2017. u 11:30 časova na Omladinskom stadionu OFK Beograda, a sahrana u 13:30 časova na Novom groblju u Beogradu.