Završen letnji kamp za omladinke i kadetkinje

10.07.2017.

I na ovom kampu je bilo igračica iz dijaspore koje su izrazile želju da u budućnosti da nose dres sa državnim grbom. Iz Švedske su stigle talentovane Ema Petrović (Heslinborg), Isabela Grujić (Molde) i Jovana Nikolić (Rozengard)

U Kući fudbala u Staroj Pazovi održan je Letnji kamp mlađih ženskih selekcija. Savez je prihvatio sugestiju klubova da se kamp održi pre početka klupskih priprema (3-9. jula). Iako su reprezentativke stigle na kamp bez priprema, program je u potpunosti realizovan. Selektor Omladinske reprezentacije Lidija Stojkanović je pozvala 26 igračica. Isto toliko kadetkinja je radilo pod nadžorom Nikoslava Bjegovića i Dragiše Zečevića. Najmlađa selekcija je odigrala i prijateljsku utakmicu sa selekcijom dečaka iz Pazove (2002), a dečaci su bili uspešniji 3:1.
U sedmodnevnom programu radilo se u dva termina. Vedete seniorske reprezentacije znaju koliko su kampovi važni za najmlađe selekcije u njihovom fudbalskom sazrevanju. Jovana Damnjanović (Bajern), Jelena Čanković i Alegra Poljak (Ferencvaroš) bile su gošće kampa i nisu propustile priliku da podrže mlađe koleginice. Tehnički direktor Goran Bunjevčević i njegov saradnik Nemanja Filipović su pozdravili devojčice i poželeli im uspešan rad.
Poslednjeg dana kampa, po tradiciji, odigrana je utakmica između dve selekcije. Rezulat nije bio prioritet, ali se videla želja igračica da se dokažu i nađu na spisku selektora za poslednju proveru pred kvalifikacije. Omladinke će do početka kvalifikcija ugostiti Rumunke u Subotici 8. i 10. avgusta. Selekcija ispod 19 godina će na prvom kvalifikacionom turniru u Finskoj od 12. do 18. septembra pokušati da izbori plasman u elitnu rundu u grupi sa Finskom, Bosnom i Izaelom.
Kadetkinje će do starta kvalifikacija imati poslednju proveru u Temišvaru 3. i 5. avgusta. Veoma talentovana genaracija igračica rođenih 2001. i 2002. godine će biti domaćin turnira u Staroj Pazovi. Naša najmlađa selekcija će se sa Belgijom, Belorusijom i Makedonijom od 23. do 29. septembra boriti za plasman u drugi krug. Selektor će biti na slatkim mukama da odabere 18 igračica, koje su nagovestile talenat na UEFA Razvojnom turniru u Bugarskoj, a radom na kampu opravdale poziv.


I na ovom kampu je bilo igračica iz dijaspore, koje su izrazile želju da u budućnosti da nose dres sa državnim grbom. Iz Švedske su stigle talentovane Ema Petrović (Heslinborg), Isabela Grujić (Molde) i Jovana Nikolić (Rozengard). Omladinkama se priključila Kristina Bilić iz nemačkog Hamburga. Nikoslav Bjegović, koordinator za ženski fudbal, zadovoljan je što se sve veliki broj igračica iz dijaspore javlja i želi da nosi dres Srbije.
-Dobar rad i rezultati naših selekcija su najbolja preporuka našim igračicama iz dijaspore, koje žele da budu deo srpskih selekcija. One donose novi kvalitet, drugačiji stil i navike, veoma korisne za državni tim. Ponosni smo što naša deca iz dijaspore prepoznaju da se u Srbiji kvalitetno radi i zadovoljstvo nam je da im pružimo priliku da budu deo tog projekta – rekao je Nikoslav Bjegović.

Omladinska – Kadetska 4:4
SC FSS. Strelci: Filipović (dva), Baka i Ivanović (za U-19), Radić, Đurović, K. Pavlović, Poljaković (za U-17).
U-19: Ma. Bulatović, Vučković, Šćepanović, Mostarac, Trbojević, Savanović, Agbaba, Kardović, Ivanović, Filipović, Frajtović.
Igrale su: Perenčević, Josić, Bilić, Miladinović, Knežević, Baka, Kričak, Živković, Nikolić, Burkert.
U-17: Petrović, Marjanović, Vulikić, Gajdobranski, Denda, Magovčević, Radić, Raičević, Barjaktarović, Stupar, D. Petrović.
Igrale su: Eremić, Krstić, E. Petrović, Vorkapić, T. Nikolić, Plavšić, Vasović, K. Pavlović, Mi. Bulatović, Đurović, J. Nikolić, Đorđević, Savić, Grujić, M. Pavlović, Stojanović, Poljaković, Stevanović, Sremčević.