U 17

Kadeti protiv BiH za plasman među osam najboljih u Evropi

09.05.2017.

Posle pobede protiv Republike Irske (1:0) i poraza u meču sa Nemačkom (1:3) kadetska reprezentacija Srbije igra u sredu, 10. maja (12,00) odlučujući meč za plasman u četvrtfinale Prvenstva Evrope koje se održava u Hrvatskoj.
-Protiv Bosne i Hercegovine želimo pobedu i tri boda koja nas sigurno vode među osam najboljih selekcija u Evropi. Tako i pripremamo utakmicu, bez namere da se obaziremo na drugi meč između Nemačke i Republike Irske. Gledamo samo sebe, znamo koliko možemo i šta želimo – rekao je selektor Perica Ognjenović.
Matematika govori da i remi u meču sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine može biti dovoljan Đerleku i drugovima da igraju meč nokaut faze, a čak i poraz u nekim varijantama, uz očekivani trijumf Nemačke protiv Iraca, može Srbiju odvesti među osam najboljih selekcija na kontinentu.

Našu ekspediciju  danas je posetio i konzul u Hrvatskoj Goran Petrović, a „orlići“ su juče imali i dva predavanja od strane UEFA, na temu prevencija nameštanja utakmica i antidoping prevencija.