A selekcija

IZJAVE MLADENA KRSTAJIĆA, BRANISLAVA IVANOVIĆA, SERGEJA MILINKOVIĆA-SAVIĆA,ALEKSANDRA MITROVIĆA I ADEMA LJAJIĆA

10.11.2017.

MLADEN KRSTAJIĆ:SREĆAN SAM I ZADOVOLJAN, DRAGO MI JE ZBOG MLADIH IGRAČA
I one je kao glavnokomandujući na klupi Srbije bio debitant, Mladen Krstajić, vršilac dužnosti selektora Srbije. Prvi meč i prva pobeda.
-Prvi utisak je da sam srećan i zadovoljan ovom pobedom. Želeo bih da čestitam igračima koji su posle dugog i napornog puta pružili dobru igru, mnogo istrčali. Pokušali smo da uradimo neke stvari i pored toga što je bilo malo vremena, ali zaista mogu da budem ponosan na igrače koji su ponovo pokazali da su zasluženo izborili plasman na Svetsko prvenstvo. Drago mi je i zbog mladih igrača koji su dobili šansu. I protiv Južne Koreje će isto imati minutažu, moći će da pokažu svoj kvalitet. Pokazalo se da ova ekipa ima karakter i kvalitet, dobra su grupa za budućnost našeg fudbala. Iskusni i oni manje iskusni igrači mogu zajedno i kada se spoje onda to može delovati jako dobro. Moram da kažem da uslovi nisu bili ni malo laki, ali momci su sve prevazišli, dobro istrčali i ispunili sve zahteve kako bi pobedili ovu utakmicu. I mogu da budem ponosan na ono što su pokazali – rekao je Mladen Krstajić, vršilav dužnosti selektora Srbije.


BRANISLAV IVANOVIĆ: BILO JE MNOGO DOBRIH DETALJA, UŽIVALI SMO
Kapiten Srbije zabeležio je 99. nastup u dresu reprezentacije – Branislav Ivanović.
-Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, bilo je mnogo dobrih detalja i mislim da smo uživali. Ono što je bitno jeste da su svi dobili šansu, da smo odigrali na dobrom nivou, osim u pojedinim trenucima kada smo malo delovali neorganizovano, ali to je možda i zbog toga što su oni tako delovali, bili neorganizovani, gubili su pozicije. Videlo se da ova ekipa poseduje potencijal. Odigrali smo maksimalno profesionalno i pored teških uslova na koje nismo navikli. Važno je da smo zabeležili pobedu i sada se okrećemo drugom meču na ovoj turneji – rekao je Branislav Ivanović.

SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ:SVE JE BILO KAKO SAM ZAMIŠLJAO
Jedan od dvojice koji su osvojili svet na Novom Zelandu a dočekali su debi u najboljoj reprezentaciji Srbije – Sergej Milinković – Savić.
-Sve je bilo kako sam zamišljao, presrećan sam što sam najzad debitovao. Konačno sam dočekao. Još smo i pobedili, ništa lepše.Nisam imao tremu, nikad je i nemam.A što se tiče igre, do sada nisam igrao sa momcima koji su počeli meč, bilo je malo teže, ali ima vremena da se uigramo i ukomponujemo – ne ostavlja dilemu Sergej Milinković – Savić.


ALEKSANDAR MITROVIĆ: VODIM ŽIVKOVIĆA NA VEČERU
Aleksandar Mitrović je postigao novi gol u dresu reprezentacije, potvrdio pobedu u prvom meču azijske turneje.
-Bilo je teško vreme, nismo se još aklimatizovali, ali mislim da je bilo dobro. Postigli smo dva gola, možda mogli i više, ali isto tako mogli smo i da primimo gol. Hvala Živkoviću na asistenciji, fenomenalno je centrirao,meni je ostalo samo da se poklonim.Ima od mene večeru – rekao je Aleksandar Mitrović.


ADEM LJAJIĆ:MOGLO JE I UBEDLJIVIJE
Postigao je prvi gol i tako nagovestio krajnji ishod meča – Adem Ljajić.
-Bila je dobra utakmica, ali i veoma teško vreme, sparno. Pobedili smo što je najvažnije, postigli dva gola, mogli još tri ili četiri, ali nedostajalo je i malo koncentracije u završnici. Zadovoljan sam kako je ekipa odigrala, bili smo bolji i zaslužili pobedu – rekao je strelac prvog gola, Adem Ljajić.