U 21

GORAN ĐOROVIĆ ODABRAO IGRAČE ZA PROVERU PROTIV POLJSKE

14.03.2019.

Posle fantastičnih rezultata na putu do Evropskog prvenstva koje se u junu održava u Italiji i San Marinu, mlada reprezentacija Srbije imaće proveru protiv selekcije Poljske, 26.marta u Poznanju (15,00).

Selektor Goran Đorović pozvao je 22 igrača, a kako u periodu ovog okupljanja važne akcije imaju „A“ reprezentacija (prijateljski meč sa Nemačkom i prvi duel u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Portugala), odnosno omladinska (završni krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo), selektor je izašao u susret potrebama tih selekcija za koje će nastupati i oni igrači na koje Goran Đorović računa za mečeve u Italiji i San Marinu.

Na spisku se nalaze: golmani Filip Manojlović (Panionios),Đorđe Nikolić (Arau), Dragan Rosić (Mladost,Lučani), odbrana Nemanja Ćalasan (Čavez), Vukašin Jovanović (Bordo), Aleksa Terzić (Grafičar), Miladin Stevanović (Čukarički), Dejan Kerkez (Spartak ŽK), Nemanja Vučić (Zemun), Srđan Babić (Crvena zvezda), Milan Gajić (Crvena zvezda), sredina terena Erhan Mašović (Trenčin), Uroš Račić (Tenerife), Petar Mićin (Udineze), Njegoš Petrović (Rad), Danilo Pantić (Partizan), Aleksandar Đorđević (Čukarički), Lazar Ranđelović (Radnički, Niš), Luka Adžić (Anderleht), napad Ivan Šaponjić (Benfika), Igor Zlatanović (Radnik), Dejan Joveljić (Crvena zvezda).   

Rivali Srbije na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu su Austrija (17.jun), Nemačka (20.jun) i Danska (23.jun). Sve utakmice u grupi „orlići“ igraju u Trstu. Pobednik grupe obezbediće plasman u polufinale, ali i odlazak na Olimpijske igre koje se održavaju u Tokiju.