U 21

Goran Đorović i Andrija Živković pred Gibraltar

31.08.2017.

Nema velikih i malih utakmica, sve su podjednako važne i to je moto od kojeg nećemo odustajati

Mlada reprezentacija Srbije prvi meč na putu do Evropskog prvenstva, koje će 2019. godine biti održano u Italije, odigraće u petak, 01. septembra, protiv Gibraltara, u Jagodini od 18:00. U našoj grupi se još nalaze selekcije Rusije, Austrije, BJR Makedonije i Jermenije. Pred start u kvalifikacijama, utiske su preneli selektor Goran Đorović i kapiten selekcije Andrija Živković.
– Jedva čekamo početak meča protiv Gibraltara, koji će otvoriti naš put kroz kvalifikacije – najavljuje sjajnu atmosferu selektor Đorović. – Momci su zaista ozbiljni, rešeni da pruže maksimum i već od starta pokažu pobedničke ambicije koje ćemo imati u svim utakmicama. Gibraltar je samo prvi u nizu rivala, bićemo maksimalno koncentrisani i nećemo dozvoliti nikakvo opuštanje. Nema velikih i malih utakmica, sve su podjednako važne i to je moto od kojeg nećemo odustajati.
Andrija Živković zna da su ovakvi mečevi vrlo bitni…
– Ja očekujem težak duel, ali priželjkujem da brzo postignemo gol, jer tada bi bilo mnogo lakše. Dakle, brzo vođstvo je najbolji način da budemo rasterećeni i pokažemo sve što umemo. Ova generacija ima potencijal, tu je novi selektor i stručni štab, sjajno smo se uklopili i postali kompaktan tim. Siguran sam da ćemo u Jagodini to i dokazati – poručuje kapiten Andrija Živković.


Ekipi neće pomoći Milan Gajić, koji se povredio na pretposlednjem treningu.
– Žao nam je, ali imamo alternativu. Želimo Gajiću brz oporavak i da bude spreman za naredne duele – poručuje, u ime svih članova selekcije, selektor Goran Đorović.
Mlada reprezentacija će trenirati u četvrtak, od 19:00 časova na Gradskom stadionu u Jagodini. Gibraltar će na teren od 18:00 časova. U petak, od 18:00 časova, Srbija i Gibraltar otvaraju kvalifikacije za EP 2019, verujemo pred punim tribinama.