U 21

Goran Bunjevčević, tehnički direktor FSS:Ponosni smo na ponašanje momaka i igru protiv Portugala

19.06.2017.

Mlada reprezentacija Srbije u utorak, 20.juna (18,00) igra drugi, važan meč na Evropskom prvenstvu u Poljskoj,a podršku Orlićima od prvog dana boravka u Bidgošću daju predsednik Slaviša Kokeza i tehnički direktor Goran Bunjevčević. I upravo čovek koji je zadužen za sportski sektor u FSS i pod čijom komandom gotovo sve reprezentativne selekcije u prethodnih godinu dana beleže dobre rezultate, ističe da svi mogu biti ponosni na ponašanje i učinak Orlića u meču sa Portugalom, a da u mečevima koji slede i rezultat mora biti bolji…
-Velika je šteta zbog rezultata u prvom meču, ali ovo je takav turnir gde se i najmanja greška plaća, a s druge strane imali smo mnogo prilika koje smo propustili. Ostaje nam nada da u naredne dve utakmice popravimo utisak, pre svega po pitanju rezultata, jer momcima nemamo šta da zamerimo. Postoji žal što nismo iskoristili prilike, ali moram reći da smo ponosni na pristup i ponašanje momaka – ističe Goran Bunjevčević.

Javnost je veoma pozitivno reagovala s obzirom da se svaki poraz teško prašta…
-Jeste. Znamo svi da je jako teško nešto objašnjavati kada izgubite utakmicu, a primera radi videli smo i utakmicu između Španije i Makedonije, gde rezultat nije u skladu sa slikom koju smo gledali. U prvih pola sata Makedonci su praktično bili ravnopravan protivnik, a videli smo, međutim, fenomenalne golove Španaca. S druge strane Makedonci su uputili čak 24 udarca ka golu Španije bez rezultata. Velike fudbalske nacije mogu da vas kazne i za najmanju grešku i to se upravo nama desilo. Moramo definitivno imati još više koncentracije da bi ostvarili bolji rezultat.
Ekipa sada treba da se regeneriše …
-Velika stvar je da se podigne mentalitet ekipe, pogotovo posle ovako teške utakmice. Ceo stručni štab a tu mislim i na selektora, trenere, masere, fizioterapeute…svi da učine sve da momci što pre arhiviraju meč sa Portugalom i da se okrenu novom izazovu. I to je suština turnirskog takmičenja, dobar stručni štab koji će negativnu energiju posle poraza da pretvori u novi izazov i pozitivnu energiju.

U društvu predsednika ostajete u Poljskoj…
-Tu smo do daljeg, gledaćemo duel sa Makedonijom, bićemo uz ekipu, nadamo se naravno najboljem. Istina, više ne odlučujemo sami o svojoj sudbini, ali važno je da momci do kraja daju svoj maksimum. Ponavljam, ne možemo biti nezadovoljni njihovim ponašenjem i učinkom, ali nadamo se boljem rezultatu – zaključio je Goran Bunjevčević, tehnički direktor FSS.