У 21

Горан Буњевчевић, технички директор ФСС:Поносни смо на понашање момака и игру против Португала

19.06.2017.

Млада репрезентација Србије у уторак, 20.јуна (18,00) игра други, важан меч на Европском првенству у Пољској,а подршку Орлићима од првог дана боравка у Бидгошћу дају председник Славиша Кокеза и технички директор Горан Буњевчевић. И управо човек који је задужен за спортски сектор у ФСС и под чијом командом готово све репрезентативне селекције у претходних годину дана бележе добре резултате, истиче да сви могу бити поносни на понашање и учинак Орлића у мечу са Португалом, а да у мечевима који следе и резултат мора бити бољи…
-Велика је штета због резултата у првом мечу, али ово је такав турнир где се и најмања грешка плаћа, а с друге стране имали смо много прилика које смо пропустили. Остаје нам нада да у наредне две утакмице поправимо утисак, пре свега по питању резултата, јер момцима немамо шта да замеримо. Постоји жал што нисмо искористили прилике, али морам рећи да смо поносни на приступ и понашање момака – истиче Горан Буњевчевић.

Јавност је веома позитивно реаговала с обзиром да се сваки пораз тешко прашта…
-Јесте. Знамо сви да је јако тешко нешто објашњавати када изгубите утакмицу, а примера ради видели смо и утакмицу између Шпаније и Македоније, где резултат није у складу са сликом коју смо гледали. У првих пола сата Македонци су практично били равноправан противник, а видели смо, међутим, феноменалне голове Шпанаца. С друге стране Македонци су упутили чак 24 ударца ка голу Шпаније без резултата. Велике фудбалске нације могу да вас казне и за најмању грешку и то се управо нама десило. Морамо дефинитивно имати још више концентрације да би остварили бољи резултат.
Екипа сада треба да се регенерише …
-Велика ствар је да се подигне менталитет екипе, поготово после овако тешке утакмице. Цео стручни штаб а ту мислим и на селектора, тренере, масере, физиотерапеуте…сви да учине све да момци што пре архивирају меч са Португалом и да се окрену новом изазову. И то је суштина турнирског такмичења, добар стручни штаб који ће негативну енергију после пораза да претвори у нови изазов и позитивну енергију.

У друштву председника остајете у Пољској…
-Ту смо до даљег, гледаћемо дуел са Македонијом, бићемо уз екипу, надамо се наравно најбољем. Истина, више не одлучујемо сами о својој судбини, али важно је да момци до краја дају свој максимум. Понављам, не можемо бити незадовољни њиховим понашењем и учинком, али надамо се бољем резултату – закључио је Горан Буњевчевић, технички директор ФСС.