У 21

Селектор Ненад Лалатовић пред меч са БЈР Македонијом

19.06.2017.

У меч морамо да уђемо веома мотивисани, рекао сам играчима:“Момци, све репрезентације са простора бивше Југославије када играју против Србије, као да играју против непријатеља“

Млада репрезентација Србије игра сутра, уторак 20.јун (18,00) други меч у Групи Б Европског првенства у Пољској против селекције БЈР Македоније. После пораза у сусрету са Португалом и помешаних емоција после тог дуела (Орлићи доминирали и пропустили неколико веома добрих прилика), изабраници селектора Ненада Лалатовића немају више права на грешку.
-Показали смо се у тој утакмици у добром светлу, поготово што је већина мојих играча завршила сезону практично пре месец дана, односно 21. или 22. маја, а ми смо после тога одиграли прву званичну утакмицу тек 17.јуна. И могу да будем задовољан приступом, залагањем играча, како су се борили за дрес репрезентације Србије истиће у најави меча са БЈР Македонијом, селектор Ненад Лалатовић.
Пораз је свима тешко пао…
-Свих 90 минута момци су желели победу, имали смо заиста много прилика које нисмо искористили, Ђурђевић, Грујић, Радоњић… Драго ми је да су играчи показали квалитет, јер играти против Португала тако да их натераш да се бране, видети како их због великог напора хватају грчеви …Све би, уверен сам, другачије било да смо постигли први гол који смо по свему заслужили. Мени је драго да су момци показали карактер, а на крају није срамота изгубити од Португала. Видело се да желимо и да хоћемо, али то је фудбал, окрећемо се Македонији.

Стручни штаб је обавио анализу…
-Ради се о доброј репрезентацији која је прву утакмицу изгубила убедљивим резултатом, а имала је скоро исти посед као Шпанија. Македонија је упутила велики број удараца га голу ривала, а опет примили су голове, први после маказица, други из велике даљине у сам горњи угао, трећи из пенала…Имали су на 0:0 стопостотну шансу, па на 0:1 стопостотну шансу. Нису имали среће при реализацији, нису случајно на Европском првенству.
Имају квалитет, два добра бека, на средини двојицу веома добрих играча, високо по крилима су такође веома добри, агресивни, брзи, хитри, једноставно знају да буду веома незгодни. Опасни су из контранапада…Све то је, ипак, за нашу употребу, јер знамо да можемо и морамо да их победимо. А онда да испратимо дуел између Шпаније и Португала, да видимо шта нас очекује у последњем колу у групи.
Победа је, дакле, императив…
-Да, наравно. Дилема не постоји. Ми треба да уђемо у меч максимално озбиљно, рекао сам и играчима: „Момци све репрезентације са простора бивше Југославије када играју против Србије, као да играју против непријатеља“. Тако и морамо да уђемо у меч, веома мотивисани, спремни на све, а на првом месту да победимо – закључио је селектор Ненад Лалатовић.

Расположење међу играчима пренео је Милош Вељковић, сјајни дефанзивац…
-Свима нам је тешко пао пораз од Португала, али у мислима нам је већ Македонија.Штета је што смо изгубили на премијери, али све док постоји шанса морамо да будемо позитивни. Мислим да ћемо да победимо Македонију, али то никако не значи да можемо да их потценимо. Не, ради се о неугодној селекцији која је била одлична у квалификацијама, а чини се да је незаслужени изгубила високим резултатом од Шпаније – каже Милош Вељковић.
Победа је сада императив…
-Очекује нас поново тежак меч, али верујем да ће сада све бити боље. Морамо имати више концентрације, да будемо бољи у завршници напада. Имамо задатак да победимо Шпанију а онда у хотелу да испратимо дуел Шпанија – Португал. Верујемо да ће на крају о путнику у полуфинале одлучивати мечеви трећег кола – рекао је Милош Вељковић.