U 21

Selektor Nenad Lalatović pred meč sa BJR Makedonijom

19.06.2017.

U meč moramo da uđemo veoma motivisani, rekao sam igračima:“Momci, sve reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije kada igraju protiv Srbije, kao da igraju protiv neprijatelja“

Mlada reprezentacija Srbije igra sutra, utorak 20.jun (18,00) drugi meč u Grupi B Evropskog prvenstva u Poljskoj protiv selekcije BJR Makedonije. Posle poraza u susretu sa Portugalom i pomešanih emocija posle tog duela (Orlići dominirali i propustili nekoliko veoma dobrih prilika), izabranici selektora Nenada Lalatovića nemaju više prava na grešku.
-Pokazali smo se u toj utakmici u dobrom svetlu, pogotovo što je većina mojih igrača završila sezonu praktično pre mesec dana, odnosno 21. ili 22. maja, a mi smo posle toga odigrali prvu zvaničnu utakmicu tek 17.juna. I mogu da budem zadovoljan pristupom, zalaganjem igrača, kako su se borili za dres reprezentacije Srbije istiće u najavi meča sa BJR Makedonijom, selektor Nenad Lalatović.
Poraz je svima teško pao…
-Svih 90 minuta momci su želeli pobedu, imali smo zaista mnogo prilika koje nismo iskoristili, Đurđević, Grujić, Radonjić… Drago mi je da su igrači pokazali kvalitet, jer igrati protiv Portugala tako da ih nateraš da se brane, videti kako ih zbog velikog napora hvataju grčevi …Sve bi, uveren sam, drugačije bilo da smo postigli prvi gol koji smo po svemu zaslužili. Meni je drago da su momci pokazali karakter, a na kraju nije sramota izgubiti od Portugala. Videlo se da želimo i da hoćemo, ali to je fudbal, okrećemo se Makedoniji.

Stručni štab je obavio analizu…
-Radi se o dobroj reprezentaciji koja je prvu utakmicu izgubila ubedljivim rezultatom, a imala je skoro isti posed kao Španija. Makedonija je uputila veliki broj udaraca ga golu rivala, a opet primili su golove, prvi posle makazica, drugi iz velike daljine u sam gornji ugao, treći iz penala…Imali su na 0:0 stopostotnu šansu, pa na 0:1 stopostotnu šansu. Nisu imali sreće pri realizaciji, nisu slučajno na Evropskom prvenstvu.
Imaju kvalitet, dva dobra beka, na sredini dvojicu veoma dobrih igrača, visoko po krilima su takođe veoma dobri, agresivni, brzi, hitri, jednostavno znaju da budu veoma nezgodni. Opasni su iz kontranapada…Sve to je, ipak, za našu upotrebu, jer znamo da možemo i moramo da ih pobedimo. A onda da ispratimo duel između Španije i Portugala, da vidimo šta nas očekuje u poslednjem kolu u grupi.
Pobeda je, dakle, imperativ…
-Da, naravno. Dilema ne postoji. Mi treba da uđemo u meč maksimalno ozbiljno, rekao sam i igračima: „Momci sve reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije kada igraju protiv Srbije, kao da igraju protiv neprijatelja“. Tako i moramo da uđemo u meč, veoma motivisani, spremni na sve, a na prvom mestu da pobedimo – zaključio je selektor Nenad Lalatović.

Raspoloženje među igračima preneo je Miloš Veljković, sjajni defanzivac…
-Svima nam je teško pao poraz od Portugala, ali u mislima nam je već Makedonija.Šteta je što smo izgubili na premijeri, ali sve dok postoji šansa moramo da budemo pozitivni. Mislim da ćemo da pobedimo Makedoniju, ali to nikako ne znači da možemo da ih potcenimo. Ne, radi se o neugodnoj selekciji koja je bila odlična u kvalifikacijama, a čini se da je nezasluženi izgubila visokim rezultatom od Španije – kaže Miloš Veljković.
Pobeda je sada imperativ…
-Očekuje nas ponovo težak meč, ali verujem da će sada sve biti bolje. Moramo imati više koncentracije, da budemo bolji u završnici napada. Imamo zadatak da pobedimo Španiju a onda u hotelu da ispratimo duel Španija – Portugal. Verujemo da će na kraju o putniku u polufinale odlučivati mečevi trećeg kola – rekao je Miloš Veljković.