FUTSAL DVOMEČ SRBIJE I CRNE GORE

16.05.2017.

U Hotelu „M“ održana je konferencija za medije povodom dve prijateljske utakmice futsal reprezentacije Srbije, protiv Crne Gore, u sredu, 17. maja 2017. u beogradskoj Hali „Šumice“ (18:00 časova) i sutradan, u četvrtak, 18. maja 2017. u Vrbasu (19:00 časova). Biće to pripremni dueli za obe selekcije, od kojih će naš nacionalni tim svakako imati korist pred dve utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, koje će, u februara 2018, biti održano u Sloveniji. Žreb baraža zakazan je za 06. jul 2017, a potom će uslediti i dvomeč u terminu 10/24. septembar 2017.
– Nastupićemo u izmenjenom sastavu – najavljuje Goran Ivančić, selektor futsal reprezentacije Srbije. – Biće prilika da na delu vidimo igrače iz domaće lige, mlade i perspektivne, one momke koji treba da dopune najbolju selekciju i predstavljaju okosnicu tima za budućnost. Rezultat u oba meča, ovoga puta, u drugom je planu… Akcenat stavljamo na selekciju i šansu, koju će dobiti svi pozvani igrači. Naravno, biće nam drago da se publika, i u Beogradu i u Vrbasu, odazove u velikom broju, jer sve je lepše i lakše sa navijačima.
Marko Pršić je jedan od iskusnijih i zato se od njega očekuje da bude predvodnik u mečevima protiv Crne Gore…
– Mi stalno treba da opravdamo četvrtu poziciju u Evropi – poručuje Pršo. – Dakle, uvek na pobedu, to je naša obaveza. O specifičnosti ovih duela govorio je selektor, a mi ćemo naše reći na terenu.


Gosti iz Crne Gore znaju šta i ko ih čeka na beogradskom i vršačkom parketu..
– Svesni smo našeg kvaliteta i kvaliteta Srbije – iskren je Stevo Ljesar selektor Crne Gore. – Izuzetno nam je drago što ćemo se uporodeti sa jednom od najboljih selekcija, sa igračima koje dobro poznajemo. Doduše, i Srbija neće biti kompletna, ali znam kakav se futsal igra kod vas, kakva vam je liga i zato ne sumnjam da ćemo se nameriti na odličnu reprezentaciju.
Igor Asanović, golman Crne Gore, takođe ističe snagu rivala, ali i potencijal svojih saigrača…
– Hoćemo da se nadigravamo, da pariramo koliko budemo mogli i pokažemo kako se bori za reprezentativni dres. To su naši planovi i motivi za oba meča protiv Srbije – jasan je Asanović.
U pozivnici svim ljubiteljima futsala, šaljemo i informaciju da će ulaz u hale u „Šumicama“ i u Vrbasu biti slobodan.