U 18

Kombinovani sastav mlađih omladinaca poražen u testu protiv Češke – 0:2(0:0)

16.05.2017.

STRELCI: 0:1 Graičar 60, 0:2 Beno 70. Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi. Gledalaca: oko 100. Sudija: Miloš Milanović. Pomoćnici: Č.Andrejić, S.Vojnić.
SRBIJA: Čupić, Veličković, Matijević, Vidaković (od 55. Kojić), Veselinović, Devetak, Živković (od 70. Terzić), Maksimović, Jovković (od 55. Joveljić), Đorđević (od 55. V.Nikolić), L.Nikolić (od 70.Vlalukin,od 83. Joković).
ČEŠKA: Kral, Dolba (od 75.Žitni) , Slama, Plečati, Rusek, Dudl, Živčak (od 61.), Graičar (od 80. Sedlaček), Beno, Groger, Faifer (od 75.Badura).
Mlađa omladinska reprezentacija Srbije koja se priprema za jesenji start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, poražena je u prvoj od dve provere protiv selekcije Češke.
Selektor Miloš Velebit morao je, zbog minulih vikend mečeva u Omladinskoj ligiji Srbije, da malo promeša karte i u ovom prvom odmeravanju snaga izvede kombinovani sastav. I gosti iz Češke su to znali da iskoriste. U prvom delu susreta promašili su jedanaesterac, ali u nastavku su iz dva kontra napada uspeli da savladaju Čupića i ostvare, ruku na srce, zasluženu pobedu. Imali su i naši momci nekoliko lepih prilika, mogli su u pojedinim trenucima bolje da reaguju pred mrežom rivala, ali ostaje revanš koji se igra u četvrtak od 12,00 i prilika da se ostvari bolji rezultat.