Arhiva

Dva meča, dva poraza naših najboljih devojaka u Rusiji

12.06.2017.

STRELCI: 1:0 Danilova 43, 2:0 Fedorova 52.Stadion: Gledalaca: oko 500. Sudija: Aleksandra Ponomareva (Rusija).Pomoćnice: S.Valieva, A.Pustovotjova.
RUSIJA:Balieva, Koznjikova, Šeikina, Karpova, Andreeva, Makarenko, Čolovjaga, Kiskonen, Danilova, Fedorova, Zilastinova.
SRBIJA: Kostić, Vajda, Krstić, Mijatović, Slović, Damjanović, Radojičić, Čanković, Blagojević, Poljak, Tenkov.
Najbolja ženska reprezentacija Srbije poražena je i u drugom meču u Rusiji, posle 2:5 u prvom testu, sada su naše devojke izgubile -0:2 (0:1).
U prvom delu Srbija je imala više loptu u posedu i stvorila više šansi, ali je Rusija rešila u svoju korist.
Najbolji pokušaj je imala Nevena Damjanović u 35. minutu, snažno je šutirala, ali iznad okvira gola. Rusija je prethodno pokušala preko Kiskonen, ali je Kostic dobro reagovala. Odbijenu loptu na 25 metara sačekala je Danilova i postigla evrogol u 43. minutu. Drugi deo je počeo šansom Srbije, ali Nevena Damjanović je šutirala preko gola. U nastavku je domaćin krenuo agresivnije, imao više snage i svežine. Prednost je duplirala Fedorova u 52. minutu posle brzog kontranapada.
Danilova je ponovo pokušala, u 57. minutu, ali neprecizno. Ruskinje su čuvale loptu i sprečavale pokušaje našeg tima na sredini terena. U drugoj utakmici selektor Goran Sretenović je pružio šansu svim igračicama.