U 17

Dobro lice kadeta na startu EP u Engleskoj, ali i nesrećan poraz od Španije – 0:1(0:0)

05.05.2018.

 

STRELCI: 0:1 Erik Garsia Martret 68. Stadion Barton Albiona. Gledalaca: oko 500. Sudija: Horatju Fesnik (Rumunija). Žuti kartoni: Belić, Mitrović (Srbija), Salvatiera, Karpintero (Španija).
SRBIJA: Slavković, Radmanovac, Balaž, Eraković, Mitrović, Ilić (od 16. Jovanović), Belić, Vidosavljević (od 53. Dedijer), Jocić, Savić (od 70. Đermanović), Burmaz. Selektor Ivan Jević.
ŠPANIJA: Tenas, Estasio, Martret, Alamo, Ortega, Ruiz, Egea,Salvatiera (od 65. Mortmer), Martinez (od 72. Garsia), Karpintero (od 90+1. Pačeko), Zoubdi.Selektor Santi Denia.
Dobro lice kadeta Srbije u meču sa Španijom, ali i nesrećan poraz, na startu Prvenstva Evrope koje se održava u Engleskoj. Duel rivala koji se poznaju iz drugog kruga kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, doneo je ponovo neizvestan meč, ali za razliku od tog susreta koji je završen 1:1 sada naši momci nisu uspeli da postignu gol kojim bi ostali neporaženi. Peh za našu selekciju predstavljala je i povreda Ivana Ilića koji je u ranoj fazi morao da okonča nastup u ovom duelu, a isto se odnosi na Vidosavljevića koji je iz igre morao pre vremena u 53.minutu. I pored toga naši kadeti su pokazali karakter, veoma odgovoran pristup. Propustili smo i nekoliko prilika preko Burmaza, Đermanovića, Radmanovca…A kada se očekivalo da će meč da se okonča ponovo nerešenim ishodom, Španija je iskoristila svoj trenutak i postigla gol koji se pokazao kao odlučujući. Posle prekida u skoku se najbolje snašao Martret i tako doneo veliku radost svom timu.


Selektor Ivan Jević čestitao je Španiji na pobedi, ali i svojim igračima na velikoj borbi…
-Igrali smo sa jednom od najboljih selekcija u kadetskom uzrastu. Visok tempo utakmice doveo je do velike energetske potrošnje. Imai smo nekoliko izglednih situacija, ali nismo uspeli da postignemo gol. Znali smo da će u ovakvim situacija detalji da odlučuju i dekocentracija nas je koštala poraza. Poremetile su nas i povrede Ilića na samom početku i Vidosavljevića, ali smo se ipak vratili u igru i pružili dobru partiju. Radmanovac, Burmaz i Đermanović su imali dobre šanse, ali nedostajalo je i sreće.Ponosan sam na pristup i zalaganje igrača. Ostaje nam da se što bolje odmorimo i spremimo za sledeću utakmicu sa Nemačkom – rekao je Ivan Jević.


U drugom meču dana u Grupi D Holandija je deklasirala Nemačku 3:0. Za tri dana Srbija igra protiv Nemačke, a Španija protiv Holandije.