Arhiva

Delegacija iz Kine u poseti SC FSS, u planu značajni projekti

23.03.2018.

Delegacija iz Kine koju su činili Cui Yong, prvi asistent predsednika i direktor akademije FK Janbian Funda, Nui Li, sponzor i član borda Šangaj Senhua (Premier liga Kine), Sun Čao, predsednik Sanrajs fudbalske akademije (najveća fudbalska akademija u Pekingu) posetila je Sportski centar FSS u Staroj Pazovi gde je dočekao Tomislav Karadžić, počasni predsednik FSS i predsednik Skupštine Sportskog centra FSS.


Razlog posete bio je dogovor oko uspostavljanja saradnje sa Sportskim centrom FSS, koji se odnosi na organizaciju priprema i boravka profesionalnih fudbalskih ekipa iz Kine, zatim organizaciju kampova za mlađe uzraste, razmenu znanja i iskustva u radu sa mlađim kategorijama, kao i pružanja stručne edukacije iz oblasti trenerskog obrazovanja i sportske medicine.
Gosti su bili oduševljeni srdačnim prijemom i impresionirani kvalitetom kapaciteta koji pruža Sportski centar FSS. Kao najbitniji vid buduće saradnje najavljena je zajednička investicija kroz izgradnju posebnog paviljona, smeštajnog kapaciteta u okviru Sportskog centra FSS, koji bi bio namenjen ekipama iz Kine, tokom njihovog boravka u Srbiji.