U 21

DAN POSLE MEČA SA CRNOM GOROM, NOVA PROVERA MLADE REPREZENTACIJE I POBEDA PROTIV BJR MAKEDONIJE 1:0(0:0)

16.11.2018.

STRELCI: 1:0 Terzić 58. Sportski centar FS CG u Podgorici. Sudija: Ivan Šarac. Žuti kartoni: Đorđević, Tričković (Srbija). Crveni kartoni: Birmančević (Srija) 40. Rufati, Trajanovski (BJR Makedonija) 40.

SRBIJA: Stanković (od 46. Marković), Veličković, Bošnjak, Joković (od 68. Mašović), Terzić (od 68. Adžić), Mesarović ( od 75. Račić), Tričković, Birmančević, Đorđević, Gajić (od 68. Joveljić), Zlatanović.

BJR MAKEDONIJA:Bođinovski, Jovanov, Tošeski, Trajanovski, Rufati, Ristovski, Atanasov, Zdravkovski, Trapanovski, Mitrovski, Todoroski.

Dva dana i dve dobre, uspele provere generacije koja polako stupa na scenu, a radi se o igračima koji će imati pravo nastupa u narednom ciklusu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope selekcija do 21 godine )igrači rođeni 1998. i mlađi).

Srbija je juče imala proveru sa Crnom Gorom (minimalan poraz posle spornog jedanaesterca), a samo dan kasnije izabranici selektora Gorana Đorovića su pokazali karakter i ovoga puta bili bolji od BJR Makedonije. U meču koji je u mnogim segmentima delovao kao takmičarski viđena su i dva crvena kartona, ali ono što je najvažnije, pobeda je pripala „orlićima“ posle gola koji je postigao Aleksa Terzić početkom drugog dela utakmice.