ŽENSKA A | DVA MEČA, DVE POBEDE NAŠIH DEVOJAKA U LIGI NACIJA, SAVLADANA I GRČKA, OVO JE SRBIJA NA KOJU EVROPA ČEKA (VIDEO)

26.09.2023.

 

Sjajno veče u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, veče aplauza, fenomenalnih poteza i lepih golova. Naša najbolja ženska reprezentacija ostvarila je i drugu pobedu u Ligi nacija, posle preokreta u Poljskoj i osvojena tri boda u meču sa Ukrajinom, savladana je i Grčka – 4:0 (3:0). Izabranice selektora Dragiše Zečevića ponovo su demonstrirale veliki kvalitet, kolektivni i individualni. Dovoljno da se konstatuje da imamo generaciju sjajnih igračica, Srbiju na koju Evropa čeka.

STRELCI: 1:0 Ivanović 16, 2:0 Damnjanović 32, 3:0 Ivanović 44, 4:0 Damnjanović 52. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Sudija: Dresir Grundbaher (Švajcarska).

SRBIJA: Kostić, Lazarević, Slović, Damjanović, Frajtović, Čanković, Pavlović (68. Milivojević), Mijatović (62. Stupar), Ivanović (81. Blagojević), Damnjanović (62. Filipović), Poljak (81. Sremčević). Selektor Dragiša Zečević

GRČKA: Nasi, Konguli, Kakambuki, Sidira (59. Palama), Nefru (24. Mihalopolu), Janaka (46. Georgiju), Marku, Moratu, Kaldaridu, Sari, Spiridonidu. Selektor Aleksandros Katikaridis

Naše devojke su rešile meč praktično već posle prvih 45 minuta igre. Sve je funkcionisalo u igri našeg sastava, sigurna zadnja linija, kreativan vezni red i raspoloženi napad. Najveće probleme grčkom sastavu pravili smo po bokovima, preko Miljane Ivanović i Alegre Poljak, sve uz fantastična proigravanja Jelene Čanković i nezaustavljivu Jovanu Damnjanović. Pohvale, naravno, idu na adresu i ostalih igračica, sigurne defanzive Aleksandre Lazarević, Violete Slović, Nevene Damjanović i Anđele Frajtović, neumornih Sare Pavlović i Milice Mijatović.

Srbija je povela u 16. minutu, akcija Čanković – Poljak i realizacija Miljane Ivanović. Nije prošlo mnogo vremena a na delu je bila repriza, naravno Čanković – Poljak, ali sada se za egzekuciju potrudila Jovana Damnjanović. U sam smiraj prvog dela meča, Grkinje su i treći put vadile loptu iz mreže, ponovo je sve krenulo od Čanković, a u ulozi asistenta bila je Damnjanović, strelac – Miljana Ivanović.

Nastavak je doneo mirniju igru, a nismo dugo čekali na četvrti gol. Sjajnu partiju drugim golom krunisala je Jovana Damnjanović. Usledile su i izmene, selektor Dragiša Zečević pružio je šansu Tijani Filipović, Živani Stupar, Vesni Milivojević, Dini Blagojević i Sofiji Sremčević, talentovanoj igračici Crvene zvezde koja će ovu noć dugo da pamti, jer je upisala debi za najbolji državni tim.  Do kraja nije bilo promene rezultata, Srbija se posle dva kola u Ligi nacija, nalazi na prvom mestu, ispred Poljske koja je danas savladala Ukrajinu (2:1).

JUBILEJ JOVANE DAMNJANOVIĆ I DINE BLAGOJEVIĆ

Pre meča mala svečanost. Sandra Sremčević, potpredsednica FSS, uručila je dres sa brojem 50 Jovani Damnjanović i Dini Blagojević. Vredan jubilej, 50 odigranih utakmica u dresu najdražih boja za naše devojke.