ŽENSKA A | DEVOJKE SPREMNE ZA START U LIGI NACIJA, IZJAVE SELEKTORA DRAGIŠE ZEČEVIĆA I SARE CETINJE (VIDEO)

21.09.2023.


Ženska „A” reprezentacija Srbije u petak od 15 sati započinje učešće u najmlađem takmičenju UEFA – Ligi nacija. Prvi rival je Ukrajina na neutralnom terenu u Poljskoj,  Gdanjsku.

Izabranice selektora Dragiše Zečevića se za ovaj susret pripremaju u Gdanjsku, gde su u dobroj atmosferi odradile i poslednji trening pred sutrašnji meč.  Direktan prenos ove utakmice možete pratiti na drugom programu RTS-a.


Svoje impresije o startu Lige nacija iznela je Sara Cetinja, golmanka reprezentacije Srbije i milanskog Intera.

„Spremne smo za novi izazov u Ligi nacija. Takmičenje je javnosti poznato, jer muškarci igraju već nekoliko godina. Spremno dočekujemo ovu utakmicu, kvalitetno smo odradili pripreme u Staroj Pazovi i ovde u Gdanjsku. Nadamo se dobrom startu. Upoznati smo sa kvalitetima Ukrajine, očekujemo jednu tvrdu, takmičarsku utakmicu. Imali su dosta promena u stručnom i igračkom kadru.”

Atmosfera u ekipi je, kao i uvek, na najvišem nivou…

„Poznato je da su atmosfera i naše drugarstvo uvek u prvom planu, gradimo ih godinama. To nam mnogo znači i jako smo ponosni i srećni na naš međusobni odnos. To nam jako pomaže i na terenu”, istakla je Cetinja.

Prenos utakmice je na drugim kanalu Radio televizije Srbije…

„Srećne smo što će napokon i RTS  prenositi naše utakmice. Nadam se da će nas što više ljudi gledati i podržavati”.

Sara je minulog vikenda debitovala za Inter i već na startu sačuvala mrežu u pobedi protiv Samodorije (0:2).

„Debitovala sam za Inter na najbolji mogući način, bez primljenog gola, i jako sam srećna zbog toga”, zaključila je čuvarka mreže Srbije.

Selektor reprezentacije Srbije Dragiša Zečević poručuje da su devojke spremne za izazove u Ligi nacija.

„Ono što je najvažnije jeste da su devojke zdrave. Protivnika smo dobro izanalizirali, nedoumice su otklonjene. Znamo da su promenili trenerea i sistem igre, ali smo na sve spremni. Borbena su i čvrsta ekipa, ali generalno je najbitnije je da primenimo naše principe u igri i da devojke na terenu prepoznaju sve stvari na koje smo im ukazivali u tokom pripreme ove utakmice. Očekujemo dobru igru i, kao i do sada, idemo na pobedu.”

Na prvi pogled se vidi da je atmosfera među devojkama sjajna i da se bore do poslednjeg atoma snage za dres Srbije…

„Od prvog našeg zajedničkog okupljanja pre deset meseci svakim danom, svakim treningom i svakom utakmicom taj pristup je sve bolji i bolji. One su izuzetno motivisane i imaju veliku želju da se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj”.

Nacionalni servis će direktno prenositi utakmicu protiv Ukrajine…

„Devojkama jako puno znači odluka da RTS prenosi naše utakmice. Njihove reakcije su bile fenomenalne kada su saznale tu informaciju. Velika zahvalnost Radio televiziji Srbije i svim ljudima koji su napravili taj dogovor i učestvovali u tome. Ovo je veliki korak napred za ženski fudbal u Srbiji”, zaključio je selektor Dragiša Zečević.


Kadrove sa polslednjeg treninga pred start u Ligi nacija možete pogledatu na našem Jutjub kanalu.