Završen prvi deo 17.sezone Mini Maksi lige

09.01.2017.

Redovnim radnim sastancima na kojima je izvršena analiza prvog dela 17.sezone Mini Maksi lige Srbije završen je prvi deo sezone najmasovnijeg takmičenja za decu od 7-12 godina u zatvorenim prostorima u Srbiji.
Na sastanku koordinatora regiona održanom u Beogradu istaknuto je zadovoljstvo atmosferom koja vlada na utakmicama Mini Maksi lige u gotovo svim gradovima gde se ovo takmičenje organizuje jer deca, fer plej i radost igre sve više dolaze u prvi plan.
Direktor Mini Maksi lige Srbije Marijan Menićanin je izrazio zadovoljstvo što je Fudbalski savez Srbije na početku ove sezone ukazao poverenje svim ljudima koji vode ovo takmičenje potpisivanjem Protokola o međusobnoj saradnji čime je obavezao sve da još predanije rade za dobrobit dečijeg fudbala u Srbiji.
– Potpisivanje Protokola sa Fudbalskim savezom Srbije je za nas velika čast jer smo prva liga koja se bavi dečijim fudbalom u Srbiji kojoj je ukazano ovo poverenje, a to je rezultat rada svih direktora, trenera, roditelja i dece koji su od 2001 godine bili učesnici Mini Maksi lige na kojoj su prve fudbalske korake učinili gotovo svi članovi mlađih fudbalskih selekcija FS Srbije i dobar deo naše “A“ selekcije – istakao je Menićanin izražavajući i nadu i želju da u skoroj budućnosti FS Srbije posveti više pažnje i uvede reda i standarde u dečiji fudbal u Srbiji čime bi bila ojačana i fudbalska baza za nove talente i buduće nosioce srpskog fudbala.
U ovoj sezoni liga se organizuje u 27 gradova – Beograd, Novi Beograd, Novi Sad, Zrenjanin, Nova Pazova, Vršac, Kikinda, Subotica, Odžaci, Bor, Jagodina, Niš, Kruševac, Zaječar, Pirot, Vranje, Leskovac, Čačak, Kraljevo, Kragujevac, Šabac, Novi Pazar, Kosovska Mitrovica, Lazarevac, Smederevska Palanka, Velika Plana i Smederevo a u pripremi su lige u Prokuplju i Kladovu.
– Najmasovnije lige su Šabac, Novi Sad, Niš i Zrenjanin ali izuzetno su vredne i poštovane uslovno rečeno “manje“ lige gde je Mini Maksi liga jedino fudbalsko takmičenje.
Ove sezone u godištima 2005-2009 Mini Maksi liga je okupila preko 9000 dece u 810 ekipa a posebnu vrednost imaju ekipe devojčica u regionima “Vojvodina“, “Istočna“ i “Zapadna Srbija“.
Za starija godišta 2003 i 2004 organizovane su Zimske Mini Maksi lige u Šapcu, Velikoj Plani, Smederevskoj Palanci, Novom Pazaru, Novom Sadu, Odžacima, Kikindi i Leskovcu.