Завршен први део 17.сезоне Мини Макси лиге

09.01.2017.

Редовним радним састанцима на којима је извршена анализа првог дела 17.сезоне Мини Макси лиге Србије завршен је први део сезоне најмасовнијег такмичења за децу од 7-12 година у затвореним просторима у Србији.
На састанку координатора региона одржаном у Београду истакнуто је задовољство атмосфером која влада на утакмицама Мини Макси лиге у готово свим градовима где се ово такмичење организује јер деца, фер плеј и радост игре све више долазе у први план.
Директор Мини Макси лиге Србије Маријан Менићанин је изразио задовољство што је Фудбалски савез Србије на почетку ове сезоне указао поверење свим људима који воде ово такмичење потписивањем Протокола о међусобној сарадњи чиме је обавезао све да још преданије раде за добробит дечијег фудбала у Србији.
– Потписивање Протокола са Фудбалским савезом Србије је за нас велика част јер смо прва лига која се бави дечијим фудбалом у Србији којој је указано ово поверење, а то је резултат рада свих директора, тренера, родитеља и деце који су од 2001 године били учесници Мини Макси лиге на којој су прве фудбалске кораке учинили готово сви чланови млађих фудбалских селекција ФС Србије и добар део наше “А“ селекције – истакао је Менићанин изражавајући и наду и жељу да у скорој будућности ФС Србије посвети више пажње и уведе реда и стандарде у дечији фудбал у Србији чиме би била ојачана и фудбалска база за нове таленте и будуће носиоце српског фудбала.
У овој сезони лига се организује у 27 градова – Београд, Нови Београд, Нови Сад, Зрењанин, Нова Пазова, Вршац, Кикинда, Суботица, Оџаци, Бор, Јагодина, Ниш, Крушевац, Зајечар, Пирот, Врање, Лесковац, Чачак, Краљево, Крагујевац, Шабац, Нови Пазар, Косовска Митровица, Лазаревац, Смедеревска Паланка, Велика Плана и Смедерево а у припреми су лиге у Прокупљу и Кладову.
– Најмасовније лиге су Шабац, Нови Сад, Ниш и Зрењанин али изузетно су вредне и поштоване условно речено “мање“ лиге где је Мини Макси лига једино фудбалско такмичење.
Ове сезоне у годиштима 2005-2009 Мини Макси лига је окупила преко 9000 деце у 810 екипа а посебну вредност имају екипе девојчица у регионима “Војводина“, “Источна“ и “Западна Србија“.
За старија годишта 2003 и 2004 организоване су Зимске Мини Макси лиге у Шапцу, Великој Плани, Смедеревској Паланци, Новом Пазару, Новом Саду, Оџацима, Кикинди и Лесковцу.