U 21

Vladimir Matijašević, koordinator Orlića: Momcima ne može niko ništa da zameri, drago mi je zbog pozitivne reakcije javnosti, prepoznali su želju igrača

18.06.2017.

 

Mlada reprezentacija Srbije poražena je na startu EP u Poljskoj od Portugala, a koordinator Orlića, Vladimir Matijašević, ne krije da je žal za porazom veća posle dobre partije koju smo pružili..
-Da nas je neko nadigrao i pobedio 2:0 manje bismo bili razočarani, a ovako žalimo za šansama koje smo propustili. Uzrok poraza su dve greške, a najgori utisak je taj što smo videli da možemo, a nismo uradili. Sada možemo sve da analiziramo, ali ostaje žal što nismo realizovali šanse kojih nije bilo malo, a primili smo jeftine golove. Imali smo zaista mnogo prilika, a posebno smo dominirali u drugom poluvremenu, praktično do 80. minuta nisu prelazili na našu polovinu terena – ističe Vladimir Matijašević.
Koliko je sada realno imati nadu da se možemo naći u polufinalu…
-Ovde nije realno ništa. Mi smo navikli na ovu generaciju koja je bila prvak Evrope i sveta, ali jednostavno situacija je sada takva…Da smo pobedili Portugal mnogo toga bi bilo drgačije, a zaslužili smo najmanje nerešeno. Ipak, ako pobedimo Makedoniju, ulazimo u neizvesnu završnicu. A može i da se dogodi ako pobedimo u oba naredna meča, da nam ništa ne znači. Mislim da sada stvari ne zavise samo od nas, ali to ne treba da opterećuje igrače, treba da se bavimo igrom, idemo da pobedimo Makedoniju a onda da razmišljamo o Španiji.
Reakcija javnosti je dosta pozitivna i pored poraza…
-Iskreno, ja sam bio iznenađen, s obzirom na neke okolnosti i naravno naš mentalitet. Ali ja volim što smo mi takav narad, narod koji voli da pobeđuje, a svima nama je bilo teško posle meča. Utučeni smo, jer smo dobro igrali, a izgubili smo. I to je najgore. „Bolje“ da su nas pobedili i nadigrali, nego ovako.Nisu nas nadigrali, naprotiv, a pobedili su nas. I momcima nema ko šta da zameri u Srbiji, dali su svoj maksimum i narod je to prepoznao. Pa čak je i Čavrić koji je dobio jak udarac u 20 minutu, izdržao do kraja poluvremena. Ne može zaista ništa da im se zameri, Maksimović nije igrao šest meseci a izginuo je na terenu, Đurđević je odigrao mnogo napornih mečeva u Partizanu, imao ogromnu potrošnju i hteo je najbolje i šta sada, treba neko da mu prebaci što je promašio. Desi se i boljima. Ne, momci su pokazali pravi odnos prema dresu. I imali su protiv sebe jakog rivala…A drugo poluvreme nadigrati Portugal ne može svako.

Makedonija mora da se pobedi…
-Sada je važno da odigramo dobro i protiv Makedonije. Neće biti lako posle jednog pražnjenja kakvo je bilo u meču sa Portugalom, ali pričao sam sa stručnim štabom i momcima. Makedoniju moramo da pobedimo iz više razloga. Iskreno, kada smo dolazili u Poljsku znali smo šta nas sve očekuje, kao što nismo očekivali da ćemo izgubiti od Portugala. Ali to je fudbal…Takođe, žao mi je što Sergej nije dobio dozvolu kluba, mnogo znači za ovu selekciju. Videlo se da nedostaje. Samo ne pada mi na pamet da to sada ispada kao neki alibi. Ni slučajno. Ali nemoj da se lažemo, Sergej je klasa, igrač koji pravi razliku, rešava situacije jednim potezom. Idemo, ipak, dalje, sada je važno da se ekipa regeneriše…Važno je da se „namesti“ glava, jer sigurno neće biti lako. Da pobedimo Makedoniju, pa onda da razmišljamo o Španiji – zaključio je Vladimir Matijašević.