У 21

Владимир Матијашевић, координатор Орлића: Момцима не може нико ништа да замери, драго ми је због позитивне реакције јавности, препознали су жељу играча

18.06.2017.

 

Млада репрезентација Србије поражена је на старту ЕП у Пољској од Португала, а координатор Орлића, Владимир Матијашевић, не крије да је жал за поразом већа после добре партије коју смо пружили..
-Да нас је неко надиграо и победио 2:0 мање бисмо били разочарани, а овако жалимо за шансама које смо пропустили. Узрок пораза су две грешке, а најгори утисак је тај што смо видели да можемо, а нисмо урадили. Сада можемо све да анализирамо, али остаје жал што нисмо реализовали шансе којих није било мало, а примили смо јефтине голове. Имали смо заиста много прилика, а посебно смо доминирали у другом полувремену, практично до 80. минута нису прелазили на нашу половину терена – истиче Владимир Матијашевић.
Колико је сада реално имати наду да се можемо наћи у полуфиналу…
-Овде није реално ништа. Ми смо навикли на ову генерацију која је била првак Европе и света, али једноставно ситуација је сада таква…Да смо победили Португал много тога би било дргачије, а заслужили смо најмање нерешено. Ипак, ако победимо Македонију, улазимо у неизвесну завршницу. А може и да се догоди ако победимо у оба наредна меча, да нам ништа не значи. Мислим да сада ствари не зависе само од нас, али то не треба да оптерећује играче, треба да се бавимо игром, идемо да победимо Македонију а онда да размишљамо о Шпанији.
Реакција јавности је доста позитивна и поред пораза…
-Искрено, ја сам био изненађен, с обзиром на неке околности и наравно наш менталитет. Али ја волим што смо ми такав нарад, народ који воли да побеђује, а свима нама је било тешко после меча. Утучени смо, јер смо добро играли, а изгубили смо. И то је најгоре. „Боље“ да су нас победили и надиграли, него овако.Нису нас надиграли, напротив, а победили су нас. И момцима нема ко шта да замери у Србији, дали су свој максимум и народ је то препознао. Па чак је и Чаврић који је добио јак ударац у 20 минуту, издржао до краја полувремена. Не може заиста ништа да им се замери, Максимовић није играо шест месеци а изгинуо је на терену, Ђурђевић је одиграо много напорних мечева у Партизану, имао огромну потрошњу и хтео је најбоље и шта сада, треба неко да му пребаци што је промашио. Деси се и бољима. Не, момци су показали прави однос према дресу. И имали су против себе јаког ривала…А друго полувреме надиграти Португал не може свако.

Македонија мора да се победи…
-Сада је важно да одиграмо добро и против Македоније. Неће бити лако после једног пражњења какво је било у мечу са Португалом, али причао сам са стручним штабом и момцима. Македонију морамо да победимо из више разлога. Искрено, када смо долазили у Пољску знали смо шта нас све очекује, као што нисмо очекивали да ћемо изгубити од Португала. Али то је фудбал…Такође, жао ми је што Сергеј није добио дозволу клуба, много значи за ову селекцију. Видело се да недостаје. Само не пада ми на памет да то сада испада као неки алиби. Ни случајно. Али немој да се лажемо, Сергеј је класа, играч који прави разлику, решава ситуације једним потезом. Идемо, ипак, даље, сада је важно да се екипа регенерише…Важно је да се „намести“ глава, јер сигурно неће бити лако. Да победимо Македонију, па онда да размишљамо о Шпанији – закључио је Владимир Матијашевић.