У 21

Немања Максимовић и Срђан Плавшић: Преценили смо их, друго полувреме модел како треба

18.06.2017.

Био је један од запаженијих у нашој селекцији, по обичају много претрчао, а као и код саиграча, остаје жал за чињеницом да смо резултатски могли много боље да прођемо – Немања Максимовић.
-Играли смо против доброг противника, нисмо искристили своје шансе и немамо другог избора него да победимо у наредне две утакмице уколико желимо да прођемо групу – истиче нови члан шпанске Валенсије.
Пораз нас је довео у веома тешку ситуацију…
-Систем такмичења је јако тежак, јер даље иде практично само једна екипа, али као што сам рекао, идемо на победе у наредна два дуела и остаје нам да се надамо, по нас, добрим резултатима у мечевима ривала.

Имали смо много прилика, а посебно у другом полувремену доминирали на терену…
-Мислим да смо преценили Португал, да смо их пустили прво полувреме да пуно играју.Десило се да смо примили гол из полушансе,а у наставку меча смо били много бољи, али нисмо искористили неколико лепих шанси.
Све до другог гола Португала утакмица је имала резултатску неизвесност…
-Ушли смо у друго полувреме много боље, хтели да изједначимо, имали смо и доминацију. С друге стране код њих су у игру ушли Бруно и Санчез, тражили су прилику из контре и на крају победили. Можемо само да им честитамо и већ сада размишљамо о мечу саМакедонијом – јасан је Немања Максимовић.
Срђан Плавшић је добио прилику уместо повређеног Александра Чаврића и одиграо одличан меч…
-Показали смо да можемо да се носимо са свима, али ова генерација је то одавно потврдила, јер су били најбољи у Европи и свету.Остаје жал због резултата, мислим да би нерешен исход био праведнији. Сада морамо да победимо Македонију и остаје нам да се надамо, имамо после Шпанију и ако ту извучемо повољан резултат, можда и изборимо пласман у полуфинале – каће Срђан Плавшић.

Прво полувреме на клупи, друго на терену…
-Ни прво није било лоше, имали смо једну или две одличне прилике, али у наставку се можда видела већа жеља, имали смо више шанси и мислим да је друго полувреме модел како треба да играмо, само да поправимо реализизацију, будемо мирнији.
Да ли смо превише респектовали Португал…
-Не знам како је то деловало са стране, али ми играчи ни једног тренутка се нисмо уплашили, знамо колико вредимо. То смо и показали на терену. Можда је време утицало на нешто слабије прво полувреме, а онда смо у наставку успоставили нашу игру, имали доминацију, прилике…
Колико се може бити задовољан оствареним личним учинком…
-Јесам, задовољан сам. С једне стране јесам, али с друге нисам, јер нисмо остварили бољи резултат. Мислим, ипак, да сам оправдао очекивања – не оставља дилему Срђан Плавшић.