Arhiva

VAŽAN DAN ZA FUDBALSKU SRBIJU

31.03.2017.

Slaviša Kokeza: FSS i UEFA imaju odličnu saradnju Aleksander Čeferin: Premijer Vučić obećao pomoć oko izgradnje Nacinalnog stadiona, UEFA će pomoći

Ovo je veliki dan za fudbalsku Srbiju, reči Slaviše Kokeze, predsednika Fudbalskog saveza Srbije, koje najbolje govore o značaju današnje posete predsednika UEFA Aleksandera Čeferina našoj zemlji. U društvu Zorana Lakovića,direktora Nacionalnih asocijacija UEFA, prvi čovek UEFA posetio je i Sportski centar FSS koji je obišao zajedno sa predsednikom Slavišom Kokezom i bivšim, a sada počasnim predsednikom FSS Tomislavom Karadzićem.


Predsednik FSS Slaviša Kokeza, istakao je važnost posete prvog čoveka evropskog fudbala.

-Ovo je važan dan za fudbalsku Srbiju i hvala gospodinu Čeferinu na izdvojenom vremenu da nam dođe u goste. Razgovarali smo o razvoju fudbala u Srbiji i mislim da smo mnoge dobre stvari i uspeli da dogovorimo. FSS i UEFA imaju odličnu saradnju, što se vidi i na nedavnom primeru Partizana. Mogu samo da kažem veliko hvala gospodinu Čeferinu na svemu. U narednih desetak dana krenućemo u realizaciju projekta postavljanja terena sa veštačkom travom, koji će biti u saradnji sa opštinskim i gradskim vlastima – rekao je Slaviša Kokeza.


Ni Aleksander Čferin nije krio veliko zadovoljstvo zbog dolaska u Srbiju…
-Drago mi je što sam ovde. FS Srbije me je podržavao još kada sam bio daleko od izbora za predsednika UEFA i time pokazao da je mudar, a ne neko ko se uključi samo kada se nazire pobednik – rekao je predsednik UEFA na odličnom srpskom jeziku koji je, kako je kako kaže, naučio u vojsci bivše Jugoslavije, a potom se

Čeferin osvrnuo konkretnim problemima sa kojima se susreće naš fudbal.

-Najveći problem koji Srbija ima u vezi sa fudbalom je infrastruktura. Razgovarali smo i sa predsednikom Vlade Srbije koji je dao obećanje da će učestvovati u finansiranju raznih projekata. Drago mi je da smo dobili ličnu garanciju od gospodina Vučića da će država dati nekoliko miliona evra da se izgrade tereni sa veštačkom travom, kao i Nacionalni stadion. A što se tiče UEFA ona je finansijski već mnogo pomogla FSS i nastaviće u tome – naglasio je predsednik UEFA.

Predstavnike medija interesovao je i odgovor koji se tiče problema sa huliganima na stadionima u Srbiji i regionu…

-Ne mogu samo fudbalske organizacije da se bore protiv toga, već moraju da se uključe i vlade država. Zato i razgovaramo sa njima gde god da odemo. Izgrednici ne smeju da budu na stadionima, a Srbija je u opasnosti da zbog incidenata bude izbačena iz evropskih takmičenja. Tu državne institucije moraju da odrade svoj deo posla – rekao je Aleksander Čeferin.

Naravno, neizostavno pitanje odnosilo se na regionalnu ligu…

-Postoji razmišljanje, ali trenutno ništa više od toga. U medijima je bilo predstavljeno kao da je UEFA već podržala ex-Yu ligu, ali to je bila dezinformacija. Mi planiramo takve lige, ali mogu samo da kažem da one neće zameniti nacionalna takmičenja koja predstavljaju bazu fudbala – jasan je bio predsednik UEFA.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza je Aleksandru Čeferinu uručio plaketu FSS i dres selekcije Srbije sa prezimenom prvog čoveka UEFA, dok je Čeferin uzvratio poklon sa zastavicom UEFA.