Vesti

U17 EURO | SELEKTOR JOVAN DAMJANOVIĆ, MIHAJLO CVETKOVIĆ I VIKTOR STOJANOVIĆ NAKON PLASMANA U ČETVRTFINALE

24.05.2024.

Kadetska reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva, koje se održava na Kipru. Nakon pobede protiv Ukrajine, izabranici selektora Jovana Damjanovića savladali su i domaći Kipar, pa će u poslednjem kolu grupne faze sa Češkom igrati za čeonu poziciju grupe A.

Selektor Jovan Damjanović i igrači Mihajlo Cvetković i Viktor Stojanović podelili su svoje impresije nakon plasmana Srbije među osam najboljih selekcija Starog kontinenta.

Kapiten Viktor Stojanović i Mihajlo Cvetković napravili su kratak osvrt na meč i ono što ih očekuje u nastavku:

„Izvanredan je osećaj s obzirom da smo imali jaku utakmicu i da su nam tri boda donosila četvrtfinale, bili smo fokusirani na našu igru i na svoj stav i dokazali smo to“, izjavio je kapiten Stojanović.

„Kiprani su igrali defanzivno, branili su se dobro dok nismo dali taj prvi gol i izjednačili, posle toga je sve bilo lakše. Izašli smo drugo poluvreme sa stavom, fokusirani i priveli utakmicu kraju“, dodao je Cvetković.

Naš tim očekuje poslednji meč u grupoj – protiv Češke, koji će odlučivati o prvom mestu u grupi A. Da li će ići na pobedu?

„Naravno, mi smo Srbija, uvek idemo na prvo mesto!“, u glas su poručili strelci na meču protiv Kiprana.

Svoje impresije podelio je i selektor Jovan Damjanović:

„Znali smo da neće biti laka utakmica, jer su Kiprani prvu izgubili ubedljivim rezultatom. Generalno je druga utakmica na turniru uvek teža energetski. Promenili smo nekoliko igrača, međutim, primili smo gol u periodu naše dobre igre i tada smo ušli u nervozu, želeli smo što pre da rešimo meč. Srećom, jedna od mnogobrojnih šansi je iskorišćena i to nam je pomoglo da na odmor odemo malo mirnije. Znali smo da ćemo u drugom poluvremenu da preokrenemo rezultat, mislim da su momci to zaslužili. Bila je velika potrošnja u prve dve utakmice, što nas je koštalo rutine u pasu, ali bez obzira bili smo dosledni i izgledali smo kao ekipa koja zna šta hoće, igrali smo ono što stalno radimo i treniramo”, izjavio je selektor nakon preokreta protiv Kipra.

„Cilj je bio na prođemo grupu, ali želimo i da igramo dobar fudbal, da pokažemo moderan, atraktivan fudbal, mislim da smo to uspeli u prvoj utakmici. To ćemo probati i protiv Čeha i nadamo se da će nam takav pristup doneti rezultat, što da ne budemo i prvi u grupi, da pobedimo sve tri utakmice. Mislim da ovi momci imaju taj kvalitet“, zaključio je Damjanović pred završni meč grupne faze.