Vesti

U17 EURO | MIROSLAV TANJGA I VLADIMIR PETROVIĆ O USPEHU ”ORLIĆA”, PLASMANU U ČETVRTFINALE

25.05.2024.

Kadetska reprezentacija Srbije napravila je veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva na Kipru, među najboljih osam selekcija u Evropi. Na poslednjem meču ”Orlića” protiv domaće selekcije Kipra, zajedno sa selektorom A reprezentacije Srbije Draganom Stojkovićem, podršku našem timu pružili su i direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga i član Izvršnog odbora FSS Vladimir Petrović, koji su izneli svoje impresije nakon uspeha Srbije.

”Veliki rezultat. Od mlađih selekcija očekujemo da igraju na najvišem nivou, što su i pokazali na ove dve utakmice, protiv Ukrajine i Kipra. Mislim da se na tome nećemo zadržati, verujem u ove momke. Igramo protiv Češke za prvo mesto, nadamo se najboljem rezultatu, iako smo se već kvalifikovali u četvrtfinale. Mislim da se Srbija neće opustiti, pokazaće svoj kvalitet. Pokazali smo i ostalim protivnicima, koji nas očekuju u četvrtfinalu, da smo ozbiljna ekipa i da želimo najviši plasman. Verujem selektoru i momcima, siguran sam da će dobro analizirati protivnike, ali i sebe pre svega, kako bismo unapredili nivo igre i zašto da ne, nadamo se najvišem plasmanu”, izjavio je direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga.

”Ovo je reprezentacija koja je još u kvalifikacijama pokazala da ima potencijal da bude pravi tim. Pokazali su to još u Gruziji, a pokazuju i sada ovde. Imamo dobru generaciju, koja će dalje da odrasta na okupu. Selektor i stručni štab napravili su dobru hemiju sa ekipom. Prošli smo nimalo laku grupu, na čelu sa Ukrajinom, koju smo pobedili, kao i domaćina prvenstva protiv koga je tradicionalno neugodno igrati na bilo kom prvenstvu. Istina, ima prostora za napredak, ali napravili smo dobar rezultat dosad, pokazali smo karakter i da možemo da se nadamo najvišim ambicijama”, dodao je član Izvršnog odbora FSS Vladimir Petrović.