Вести

U17 EURO | СЕЛЕКТОР ЈОВАН ДАМЈАНОВИЋ, МИХАЈЛО ЦВЕТКОВИЋ И ВИКТОР СТОЈАНОВИЋ НАКОН ПЛАСМАНА У ЧЕТВРТФИНАЛЕ

24.05.2024.

Кадетска репрезентација Србије остварила је велики успех пласманом у четвртфинале Европског првенства, које се одржава на Кипру. Након победе против Украјине, изабраници селектора Јована Дамјановића савладали су и домаћи Кипар, па ће у последњем колу групне фазе са Чешком играти за чеону позицију групе А.

Селектор Јован Дамјановић и играчи Михајло Цветковић и Виктор Стојановић поделили су своје импресије након пласмана Србије међу осам најбољих селекција Старог континента.

Капитен Виктор Стојановић и Михајло Цветковић направили су кратак осврт на меч и оно што их очекује у наставку:

„Изванредан је осећаj с обзиром да смо имали јаку утакмицу и да су нам три бода доносила четвртфинале, били смо фокусирани на нашу игру и на свој став и доказали смо то“, изјавио је капитен Стојановић.

„Кипрани су играли дефанзивно, бранили су се добро док нисмо дали тај први гол и изједначили, после тога је све било лакше. Изашли смо друго полувреме са ставом, фокусирани и привели утакмицу крају“, додао је Цветковић.

Наш тим очекује последњи меч у групој – против Чешке, који ће одлучивати о првом месту у групи А. Да ли ће ићи на победу?

„Наравно, ми смо Србија, увек идемо на прво место!“, у глас су поручили стрелци на мечу против Кипрана.

Своје импресије поделио је и селектор Јован Дамјановић:

„Знали смо да неће бити лака утакмица, јер су Кипрани прву изгубили убедљивим резултатом. Генерално је друга утакмица на турниру увек тежа енергетски. Променили смо неколико играча, међутим, примили смо гол у периоду наше добре игре и тада смо ушли у нервозу, желели смо што пре да решимо меч. Срећом, једна од многобројних шанси је искоришћена и то нам је помогло да на одмор одемо мало мирније. Знали смо да ћемо у другом полувремену да преокренемо резултат, мислим да су момци то заслужили. Била је велика потрошња у прве две утакмице, што нас је коштало рутине у пасу, али без обзира били смо доследни и изгледали смо као екипа која зна шта хоће, играли смо оно што стално радимо и тренирамо”, изјавио је селектор након преокрета против Кипра.

„Циљ је био на прођемо групу, али желимо и да играмо добар фудбал, да покажемо модеран, атрактиван фудбал, мислим да смо то успели у првој утакмици. То ћемо пробати и против Чеха и надамо се да ће нам такав приступ донети резултат, што да не будемо и први у групи, да победимо све три утакмице. Мислим да ови момци имају тај квалитет“, закључио је Дамјановић пред завршни меч групне фазе.