Вести

U17 EURO | МИРОСЛАВ ТАЊГА И ВЛАДИМИР ПЕТРОВИЋ О УСПЕХУ ”ОРЛИЋА”, ПЛАСМАНУ У ЧЕТВРТФИНАЛЕ

25.05.2024.

Кадетска репрезентација Србије направила је велики успех пласманом у четвртфинале Европског првенства на Кипру, међу најбољих осам селекција у Европи. На последњем мечу ”Орлића” против домаће селекције Кипра, заједно са селектором А репрезентације Србије Драганом Стојковићем, подршку нашем тиму пружили су и директор спортског сектора ФСС Мирослав Тањга и члан Извршног одбора ФСС Владимир Петровић, који су изнели своје импресије након успеха Србије.

”Велики резултат. Од млађих селекција очекујемо да играју на највишем нивоу, што су и показали на ове две утакмице, против Украјине и Кипра. Мислим да се на томе нећемо задржати, верујем у ове момке. Играмо против Чешке за прво место, надамо се најбољем резултату, иако смо се већ квалификовали у четвртфинале. Мислим да се Србија неће опустити, показаће свој квалитет. Показали смо и осталим противницима, који нас очекују у четвртфиналу, да смо озбиљна екипа и да желимо највиши пласман. Верујем селектору и момцима, сигуран сам да ће добро анализирати противнике, али и себе пре свега, како бисмо унапредили ниво игре и зашто да не, надамо се највишем пласману”, изјавио је директор спортског сектора ФСС Мирослав Тањга.

”Ово је репрезентација која је још у квалификацијама показала да има потенцијал да буде прави тим. Показали су то још у Грузији, а показују и сада овде. Имамо добру генерацију, која ће даље да одраста на окупу. Селектор и стручни штаб направили су добру хемију са екипом. Прошли смо нимало лаку групу, на челу са Украјином, коју смо победили, као и домаћина првенства против кога је традиционално неугодно играти на било ком првенству. Истина, има простора за напредак, али направили смо добар резултат досад, показали смо карактер и да можемо да се надамо највишим амбицијама”, додао је члан Извршног одбора ФСС Владимир Петровић.