Вести

U17 EURO | ”ОРЛИЋИ” ПРОТИВ ЧЕШКЕ ЗА ПРВО МЕСТО У ГРУПИ, ТРЕНИНГ, ИЗЈАВЕ СЕЛЕКТОРА ЈОВАНА ДАМЈАНОВИЋА И ВАСИЛИЈА КОСТОВА

25.05.2024.

Кадетска репрезентација Србије остварила је велики успех пласманом у четвртфинале U-17 Европског првенства на Кипру. Након две победе – против Украјине и Кипра, изабраници селектора Јована Дамјановића у недељу од 20.30 играју последњи меч групне фазе против селекције Чешке (Ларнака, стадион ”Амокостос”). С обзиром да су и Србија и Чешка коло пре краја обезбедила пласман у наредну фазу такмичења и да деле прво место са максималним учинком од по 6 бодова, биће то практично утакмица за прво место у групи.


”Орлићи” су одрадили последњи тренинг у Ларнаци пред сутрашњи дуел, а за сајт Фудбалског савеза Србије говорили су селектор Јован Дамјановић и фудбалер Василије Костов.

”Не оптерећујемо се тиме које ћемо бити место у групи, најважније је да смо обезбедили пласман у четвртфинале. Познајемо све екипе које ће нам бити потенцијални противници. Све су то добре селекције, без великих разлика. Надам се и верујем да ће доћи противник против кога ћемо добро одиграти и проћи даље. Наш основни циљ за сутра је да одиграмо добру утакмицу, да наставимо да играмо нашу игру, да будемо добро организовани, проактивни… Искористићемо ту утакмицу као припрему за наредну фазу такмичења. Покушаћемо да пружимо шансу још неким играчима, као и да одморимо ове који су имали већу минутажу”, изјавио је селектор Јован Дамјановић.

”Овај осећај је невероватан! Показали смо да смо боља екипа и против Украјине и против Кипра, пласирали се у четвртфинале и то је то. Идемо даље. Имамо утакмицу за прво место, жаргонски речено све је у нашим рукама. Играћемо нашу игру, желимо да изгледамо све боље на терену. Надам се да ћемо бити први, зашто да не?”, изјавио је Василије Костов.