A selekcija

SRBIJA NA OKUPU, KRSTAJIĆ I TADIĆ PRED MEČ SA CRNOM GOROM

08.10.2018.

Najbolja reprezentacija Srbije počela je pripreme pred važne mečeve u Ligi nacija protiv Crne Gore u Podgorici i Rumunije u Bukureštu. Zbog povreda, selektor Mladen Krstajić ne može da računa na sve pozvane igrače.U timu neće biti Nemanje Matića (leđa), Aleksandra Kolarova (prst) i Nenada Krstičića (prehlada), a poziv je dobio i reprezentaciji se priključio Nemanja R. Miletić iz Partizana.

Na konferenciji za medije pred novinarima su bili selektor Mladen Krstajić i Dušan Tadić, kapiten Srbije u odsustvu Kolarova i Matića.

O ambicijama pred meč sa Crnom Gorom, odnosno koliki je hendikep odsustvo Kolarova i Matića…

-Njihovo odsustvo je veliki udarac za nas, jer se radi o standardnim igračima, kapitenu i zameniku kapitena. A što se tiče ambicija ništa se ne menja, čekaju nas veoma važne utakmice. Imamo kvalitet, važno je da damo maksimum a imam poverenja u sve pozvane igrače. Idemo u Podgoricu da igramo jednu istorijsku utakmicu a rukovodimo se samo sportskim motivima – rekao je Mladen Krstajić.

Dušan Tadić o kapitenskoj traci…

-Ne bih o tome ko je kapiten, bez obzira na to uvek osećam veliku odgovornost. Važno je da Srbija pobeđuje, a ko je kapiten manje je važno.

O računici i četiri boda u naredna dva meča…

-Uvek sam gledao samo prvu narednu utakmicu. Pripremamo se da sve bude u najboljem redu, da se dobro spremimo i oporavimo igrače posle napornih ligaških utakmica, a opet da svi budu spremni za utakmice u reprezentacji. Imamo malo vremena, ali znamo se dobro, imamo atmosferu i sada je u fokusu samo Crna Gora – jasan je Mladen Krstajić.

O mladosti i iskustvu u ekipi, Tumbakoviću kao bivšem treneru i sada kolegi…

-Sve je to normalan proces, na mlađim igračima je da se što brže adaptiraju na neke stvari. Svi oni imaju potencijal i sigurno je da mogu da ponesu teret utakmica kao što je ova što nas očekuje u Podgorici. A što se tiče Tumbakovića, radi se o čoveku koji mi je mnogo pomogao u fudbalskoj karijeri, bio mi je trener kada sam došao u Partizan iz Kikinde. Bilo mi je zadovoljstvo i čast da sam radio i trenirao sa takvim trenerom i čovekom. Ne znam da li ga sada mogu zvati „kolegom“, jer on je za mene kao igrača uvek bio „šef“ i jednostavno sam ga cenio kao trenera.Ponavljam, kao osoba, trener i čovek, mnogo mi je značio u mojoj karijeri.

O taktici…

-Videćemo, ima vremena da sve postavimo kako treba.

Tadić o Crnoj Gori, mogućem odsustvu Jovetića i Savića…

-Sigurno da će im nedostajati Jovetić i Savić, ukoliko naravno ne budu u timu. Oni su im glavni igrači. Pratio sam Crnu Goru tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i bilo mi je žao što se nisu kvalifikovali. Sada je sve malo čudno, mi smo praktično ista država, sve mi je to isto. Nema tu nekog posebnog naboja,fokusirani smo samo da igramo fudbal i pružimo dobru partiju – kaže Dušan Tadić.

Put do Evropskog prvenstva…

-Da li je lakše preko Lige nacija ili kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, videćemo kada budemo znali grupu posle decembarskog žreba. Sada imamo ambiciju da budemo prvi u grupi i izborimo se za baraž u Ligi nacija – kaže Mladen Krstajić.

Reprezentacija Srbije odlazi u sredu u Podgoricu gde će biti smeštena u hotelu „Hilton“. Dan kasnije igra se (20,45) utakmica, a već 12. oktobra iz Podgorice se ide u Bukurešt gde Srbiju 14. oktobra (15,00) očekuje meč sa Rumunijom.