U 21

SELEKTOR GORAN ĐOROVIĆ: AUSTRIJA I JERMENIJA, DVA FINALA ZA PUT U ITALIJU I SAN MARINO

08.10.2018.

Samo Francuska i Srbija mogu da se pohvale maksimalnim rezultatom mladih selekcija u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Italiji i San Marinu. Koliko utakmica, toliko pobeda, a pred izabranicima selektora Gorana Đorovića su poslednja dva duela. Matematički dovoljan je i bod, ali selektor želi da okonča kvalifikacije na način kako su „orlići“ putovali kroz njih.

– Želim da naglasim da je maksimalan učinak ostvaren zaslugom igrača. Napravili smo dobru podlogu pred ova dva poslednja meča u kvalifikacijama, znajući da matematički nismo izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Sa takvim stavom se spremamo za mečeve sa Austrijom i Jeremnijom, što će za nas da budu dva finala ka cilju kome težimo. Ostajemo, dakle, potpuno mobilni i fokusirani, svesni da smo do ove situacije došli samo pravim odnosom prema nacionalnom timu, kao i kvalitetnom igrom – rekao je Goran Đorović.

Sada kada se polako sumiraju stvari, utisak je da su mečevi protiv Rusije (3:2, 2:1) dosad bili najteži?
– Govorio sam ranije da je svaki odigrani meč na svoj način težak, bez obzira na ime rivala. Imali smo odnos prema svakom protivniku, kakav i treba da bude, respekt uvek, i išli smo korak po korak. Ponavljam, tu smo gde jesmo zaslugom igrača. Imam poverenje u sve momke koji su u nacionalnom timu. I ne želim da razmišljamo o Jermeniji, sada smo koncentrisani na meč sa Austrijoma, a onda možemo da pričamo o Jermeniji – zaključio je Goran Đorović.

Reprezentacija se danas okupila u hotelu „Prezident“ i počela priprema za mečeve sa Austrijom i Jermenijom…