SRBIJA IGRALA, RUSIJA POBEDILA NAŠE DEVOJKE I U REVANŠ MEČU

09.11.2018.

STRELCI: 0:1 Kožnikova 26, 1:1 Čanković 32, 1:2 Fedorova 53. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi.

SRBIJA: Gardijan (od 68. Kostić), Lazarević (od 63. Stojanović), Stefanović (od 79. Tenkov), Slović, Damjanović, Mijatović, Damnjanović, Čanković, Matić (od 68. Nikolić), Pavlović (od 79. Janković), Poljak (od 63. Filipović).

RUSIJA: Ščerbak, Kožnikova, Belomitseva, Miagkova, Zjastinova, Smirnova (od 46. Černomirdina), Pozdeeava, Fedorova, Kiskonen (od 46. Šeina), Korovkina (od 90. Komisarova), Pantjakina (od 46. Šiščina).  

Naša najbolja ženska reprezentacija poražena je od selekcije Rusije u drugoj proveri istih rivala – 1:2 (1:1). Ruskinje su bile uspešnije i pre tri dana kada su u lepom ambijentu stadiona Kolubare u Lazarevcu bile bolje za gol koji je tada postigla Černomidina.

U revanšu koji se igrao u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi naše devojke su ponovo pokazale dobru igru, imale i nekoliko dobrih prilika za gol ali samo je Jelena Čanković sa bele tačke uspela da savlada Ščerbakovu. S druge strane Ruskinje su bile konkretnije, znale da iskoriste mali pad koncentracije u našoj selekciji i preko Kožnikove i Fedorove kazne promašaje selekcije koju vodi Predrag Grozdanović. Bez obzira ovo su bile dobre provere za novi stručni štab pred nastupajuće obaveze najboljeg ženskog nacionanog tima.