A selekcija

SLAVOLJUB MUSLIN ISKREN POSLE MEČA

24.03.2017.

Naše najgore poluvreme, igračima sam rekao da možemo do preokreta

Ostvarili smo vrednu pobedu na putu do Svetskog prvenstva u Rusiji, ali ruku na srce morali da strahujemo jer Gruzija se pokazala kao dobar rival,a mi smo ponovo gol primili posle velike greške.Selektor Slavoljub Muslin, kao i uvek, bio je iskren u analizi utakmice.
-Videli smo naše najgore poluvreme, a fudbal je pokazao koliko može biti nepravedan prema mom cenjenom kolegi Vajsu, jer su domaćini imali veliku šansu kod njihovog vođstva i ko zna šta bi bilo da su tada postigli gol. Vratili smo se, ipak, u igru posle gola iz jedanaesterca – rekao je selektor i nastavio.- U poluvremenu sam rekao igračima da i pored loše igre imamo dobar rezultat, a ukoliko budemo bolji onda ćemo uspeti da napravimo preokret. Verovao sam u to, napravili smo izmene, pokazali mnogo bolju igru i na kraju zasluženo pobedili.


Neverovatno je kako primamo golove tokom celih kvalifikacija, ali efikasna igra je ponovo ono što nas čini pobednicima…
-Greške se ponavljaju, nisu one taktičke, već jednostavno se dešavaju. Zbilja neverovatno. Na našu sreću uspeli smo u pravom trenutku da poravnamo rezultat i posle svega je najvažnije da smo pobedili. Daleko smo još od Rusije, ali ponavljam, ovo je pobeda vredna tri boda i krećemo se narednoj utakmici.


Mijat Gaćinović je debitovao golom…
-Drago mi je zbog njega, ali i svih nas, jer to je bio gol koji je definitivno odlučio utakmicu.Radi se o sjajnom mladom igraču, uostalom kao i Đurđeviću, odnosno svim ostalim igračima koje smo priključili A reprezentaciji.
Na kraju selektor je rekao da su iz ovog meča najvažniji bodovi…
-Pred nama je još mnogo utakmica, tek smo na pola puta. Znali smo da će ovo biti veoma težak meč za nas i zato su ovi bodovi veoma važni – rekao je Slavoljub Muslin.

MIJAT GAĆINOVIĆ:HVALA TADIĆU NA ASISTENCIJI,NIKO SREĆNIJI OD MENE
Gol na debiju, gol koji će Mijat Gaćinović da pamti.
-Hvala Dući na asistenciji,ovo je gol koji ću da pamtim, gol koji posvećujem svojoj porodici i devojci koji su mi najveća podrška. Niko večeras nije srećniji od mene – kaže Mijat Gaćinović.
Selektor je verovao da možemo do preokreta…
-Rekao nam je u poluvremenu da smo odigrali veoma loše, ali da pokažemo karakter, jer kvalitet imamo, i onda će doći i rezultat. I zaista smo odigrali mnogo bolje, na kraju zasluženo pobedili – ne ostavlja dilemu Mijat Gaćinović.