Media

SISTEM AKREDITOVANJA MEDIJA | FUTSAL A REPREZENTACIJA, BARAŽ ZA PLASMAN NA SVETSKO PRVENSTVO

02.11.2020.

Usled specifičnih okolnosti u kojima se nalazimo zbog epidemije virusa COVID – 19, mera i naredbi zaštite Vlade Republike Srbije kao i UEFA protokola sistem akreditovanja za prvu utakmicu plej ofa (plasman na Svetsko prvenstvo) Srbija – Finska (6. novembar, dvorana “Jezero” u Kragujevcu, 18.00 direktan prenos televizija Arena Sport, revanš je 10. novembra u Finskoj) ogranizovan je na sledeći način:
Otvoren od ponedeljka 2. novembra (12 časova) do četvrtka 5. novembra (12 časova), po isteku ovog roka nećemo uvažavati zahteve.
Maksimalan broj akreditacija koje smo u ovom trenutku u mogućnosti da obezbedimo u skladu sa merama zaštite je 10 za izveštače u novinarskoj loži odnosno osam za fotoreportere. Akreditacije ćemo deliti u dvorani “Jezero” na ulazu za medije od 16 sati do 17 časova i 45 minuta.
NOVINARI
U odnosu na raspoloživi kapacitet biće omogućena jedna akreditacija po redakciji odnosno mediju.
Televizijama koje nisu vlasnici TV prava neće biti dozvoljno unošenje kamera na stadion samim tim ni prisustvo snimatelja. Obzirom na to da nema miks zone po završetku utakmice kao ni konferencije za medije, FS Srbije će preko svog sajta i youtube kanala obezbediti preuzimanje materijala (fotografije, video, izjave) u najbržem mogućem roku.
Prilikom ulaska na dvoranu biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.
Neophdono je poštovati distancu od 2 metra.
Svaki novinar će imati četiri metra kvadratnog prostora na poziciji sa koje izveštava.
Obavezno je nošenje maski.
U press loži biće označena mesta predviđena za novinare koja će morati striktno da se poštuju.
FOTOREPORTERI
Fotoreporteri preuzimaju markere na ulazu u dvoranu.
Pozicije predviđene za fotoreportere su u zelenoj, zoni 2, koja će biti označena na tribini.
Prilikom ulaska u dvoranu biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.
Nošenje maski je obavezno.
Menjanje pozicija je moguće isključivo u poluvremenu.
Kretanje fotoreportera je dozvoljeno isključivo u zoni 2.
Izlazak iz dvorane je isti kao i ulazak.
NAPOMENA: FS Srbije će preko svog sajta takođe obezbediti preuzimanje fotografija sa utakmice u najbržem mogućem roku od završetka prvog i drugog poluvremena.
Što se tiče ostalih procedura u vezi sa sistemom akreditovanja neophodno je da za vašeg izveštača pošaljete podatke na memorandumu firme i sa zvanične mejl adrese.
Zahtev mora da sadrži ime i prezime izveštača, fotografiju izveštača.
Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom i sledećim prioritetima:
Medijski partneri FSS
Mediji koji su redovno pratili aktivnosti futsal reprezentacije Srbije
Sportske redakcije, odnosno mediji
Ostali informativni mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu
Vaše zahteve možete slati na mejl [email protected] i još jednom vas molimo da se pridržavate navedenih vremenskih rokova, u suprotnom neće vam biti izdata akreditacija. Svaka zloupotreba biće sankcionisana oduzimanjem prava na akreditovanje i prijavom u UEFA. Kontrola će biti obavljena na ulazu.
Ukoliko ne dobijete mejl, informaciju o tome da li je odobrena akreditacija možete dobiti pozivom na broj +38164 818 0139.