A selekcija

VIDEO - KONFERENCIJA SELEKTORA LJUBIŠE TUMBAKOVIĆA

02.11.2020.

Selektor Ljubiša Tumbaković odgovarao je na pitanja novinara samo nekoliko sati posle objave spiska za novembarske duele protiv Škotske, Mađarske i Rusije.

O ambijentu…

-Nikad nije lakše igrati bez publike nego pred punim tribinama, mi ćemo sada biti hendikepirani, ali kako nama, tako i našem protivniku. Imamo veliki motiv da se plasiramo na Prvenstvo Evrope tako da ta činjenica anulira i ove stvari koje su viša sila zbog koronavirusa – rekao je selektor Tumbaković.

O pritisku…

-Igraju finalisti baraža, Srbija kao samostalna država nikad nije bila na Prvenstvu Evrope, Škoti nisu bili učesnici još od 1992. godine. I ako je nama uslovno rečeno opterećenje što igramo kao domaćini, Škotima je možda opterećenje upravo to da su oni domaćini Prvenstva Evrope na kojem možda neće učestvovati. A ko više želi i čiji je motiv veći pokazaće se na terenu. Koncentracija mora biti na visokom nivou…

O Škotskoj..

-Imamo jednu dimenziju o škotskom fudbalu koja nije realna. Oni imaju posebnu tradiciju, žive za fudbal, imaju derbi koji sadrži posebnu dimenziju. Imaju oni kvalitet, imaju i vanserijske igrače, tipa Robertsona koji je možda i najbolji na toj poziciji u svetu. Teško primaju golove, veoma su čvrsti i disciplinovani. Nemaju individualni kvalitet tipa Halanda, ali imaju kompaktnost, karakter koji je veoma izražen, upornost, želju. I sve će to pokazati verovatno u Beogradu. O detaljima igre to su usko stručne stvari, naš skauting je sve odradio. Mi želimo da nama bude ugodno protiv jednog takvog protivnika i sve uradimo da se mi pitamo.

O spisku…

-Zbog korone smo proširili spisak. Veliki broj igrača igra u nedelju i ovo su neke objektivne okolnosti gde nam je potreban veći broj igrača kako bi ih sve vratili u klubove. Samo u reprezentaciji će da odigraju tri utakmice za šest dana.

O Ljajiću i Nikoli Maksimoviću…

-Ceo spisak definiše naš cilj, a naš cilj je da se plasiramo na Prvenstvo Evrope. Ne bih se vraćao na pojedince, ako nisu sada ovde, ne znači da neće biti sledeći put.

O Đuričiću, Kostiću i Ristiću…

-Nadam se da će svi igrači koji se nalaze na spisku biti 9. novembra u našem kampu. Istina je da Ristić i Kostić dugo nisu igrali, ali se nalaze u završnoj fazi oporavka. Nadam se da će narednog vikenda biti na terenu. Što se tiče Đuričića, ima taj problem sa koronavirusom, ali verujem da će sve biti u redu i da će i on biti sa nama.

O Sergeju…

-On je profil igrača koji lagano ulazi u formu i to se videlo u Oslu gde nam je praktično obezbedio ovo finale. Posle Osla nivo forme je rastao i sada veoma dobro igra.

Pričao je selektor o mnogim drugim detaljima, formi Gajića, Despotovića, Živkovića…igračima koji dobijaju pohvale. Kompletan razgovor, odnosno odgovore na pitanja novinara možete da pogledate na jutjub kanalu FSS.