Media

SISTEM AKREDITOVANJA MEDIJA | A REPREZENTACIJA, BARAŽ ZA PLASMAN NA EVROPSKO PRVENSTVO I LIGA NACIJA

02.11.2020.

Usled specifičnih okolnosti u kojima se nalazimo zbog epidemije virusa COVID – 19, mera i naredbi zaštite Vlade Republike Srbije kao i UEFA protokola sistem akreditovanja za utakmicu finala plej ofa (plasman na Evropsko prvenstvo) Srbija – Škotska (12. novembar, stadion “Rajko Mitić” u Beogradu, 20.45 direktan prenos televizija Nova S) i utakmicu poslednjeg kola Lige nacija Srbija – Rusija (18. novembar, stadion “Rajko Mitić” u Beogradu, 20.45, direktan prenos televizija Nova S) ogranizovan je na sledeći način:
Otvoren od ponedeljka 2. novembra (12 časova) do nedelje 8. novembra (12 časova), po isteku ovog roka nećemo uvažavati zahteve.
Maksimalan broj akreditacija koje smo u ovom trenutku u mogućnosti da obezbedimo u skladu sa merama zaštite je 50 za izveštače u novinarskoj loži, odnosno deset za fotoreportere. Akreditacije ćemo deliti medijima u prostorijama FS Srbije, Terazije 3, deveti sprat, u sredu 11. novembra od 10 do 16 časova.
NAPOMENA: Preuzimanje akreditacija neće biti moguće na stadionu na dan utakmice.
NOVINARI
U odnosu na raspoloživi kapacitet biće omogućena jedna akreditacija po redakciji odnosno mediju.
Televizijama koje nisu vlasnici TV prava neće biti dozvoljno unošenje kamera na stadion samim tim ni prisustvo snimatelja. Obzirom na to da nema miks zone po završetku utakmice i da je na stadionu snimanje konferencije po završetku utakmice dozvoljeno samo vlasniku TV prava i nacionalnim savezima, FS Srbije će preko svog sajta i youtube kanala obezbediti preuzimanje materijala sa konferencije za medije u najbržem mogućem roku.
Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.
Na stadionu je nephodno poštovati distancu od 2 metra.
Svaki novinar će imati četiri metra kvadratnog prostora na poziciji sa koje izveštava.
Od ulaska na stadion nošenje maski je obavezno i spolja i unutra.
U novinarskoj loži sa spoljne strane biće označena mesta predviđena za novinare koja će morati striktno da se poštuju.
FOTOREPORTERI
Fotoreporteri ulaze na stadion kroz službeni ulaz “FK Crvena zvezda” (zapadna tribina) gde će preuzeti markere.
Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.
Po silasku sa stepenica imaće mogućnost da kroz prolaz sa leve ili desne strane (ne preko, već ispod terena) odu do izlaza (žute kapije) u zonu 2 (zelena zona) na pozicije koje su predviđene za fotoreportere.
Na svakoj strani terena u toku utakmice je moguće prisustvo maksimalno osam fotoreportera po četiri u svakom ćošku uz razmak od dva metra.
Nošenje maski je oabevezno.
Menjanje pozicija je moguće isključivo u poluvremenu i to preko atletske staze ka ističnoj tribini.
Kretanje fotoreportera je dozvoljeno isključivo u zoni 2.
Izlazak sa stadiona je isti kao i ulazak.
Nije dozvoljeno fotografisanje konferencije za medije po završetku utakmice osim za fotoreportere FS Srbije (kao i FS Škotske). FS Srbije će proslediti medijma materijal preko svog sajta u najbržem mogućem roku.
NAPOMENA: FS Srbije će preko svog sajta takođe obezbediti preuzimanje fotografija sa utakmice u najbržem mogućem roku od završetka prvog i drugog poluvremena.
Što se tiče ostalih procedura u vezi sa sistemom akreditovanja neophodno je da za vašeg izveštača pošaljete podatke na memorandumu firme i sa zvanične mejl adrese.
Zahtev mora da sadrži ime i prezime izveštača, fotografiju izveštača, poziciju na stadionu (print i elektonski mediji za novinarsku ložu, fotoreporteri za poziciju na terenu).
Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom i sledećim prioritetima:

Medijski partneri FSS

Mediji koji su redovno i na licu mesta pratili aktivnosti A reprezentacije Srbije

Informativini i sportski mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu

Vaše zahteve možete slati na mejl [email protected]  i još jednom vas molim0 da se pridržavate navedenih vremenskih rokova, u suprotnom neće vam biti izdata akreditacija. Svaka zloupotreba biće sankcionisana oduzimanjem prava na akreditovanje i prijavom u UEFA. Kontrola će biti obavljena na ulazu.
Ukoliko ne dobijete mejl, informaciju o tome da li je odobrena akreditacija možete dobiti pozivom na broj +38164 818 0139.
______________________________________________________________________________________________
MAĐARSKA – SRBIJA
Za utakmicu pretposlednjeg kola Lige nacija Mađarska – Srbija (15. novembar, stadion “Puškaš arena” u Budimpešti, 20.45, direktan prenos televizija Nova S) sistem akreditovanja će biti otvoren u istom vremenskom okviru kao i za mečeve protiv Škotske i Rusije sa tom razlikom što se zahtevi šalju na mejl [email protected]

Iz FS Mađarske dobili smo obaveštenje što se tiča ulaska iz Srbije u Mađarsku u vezi sa merama zaštite od virusa COVID – 19, tako da je neophodno sledeće:

A negative PCR-test made not later than MD-3 and its official test report should be written (also) in English. Excel file thats includes the personal data of Serbian media representatives  (biće prosleđen od FS Srbije u slučaju da neko želi da se akredituje).