U 21

Sergej Milinković-Savić: Poštujemo svakoga, ne plašimo se nikoga

18.01.2017.

Bez sumnje jedan je od onih od kojih najviše očekujemo na predstojećem završnom Prvenstvu Evrope mladih reprezentacija koje se krajem juna održava u Poljskoj. Sergej Milinković Savić pripada grupi igrača koji potezom mogu da odluče utakmicu. Iako uskoro puni 22 godine, ovaj momak ima u nogama veliki broj značajnih utakmica kako u dresu mlade reprezentacije Srbije, tako i u Laciju, klubu u kojem iz utakmice u utakmicu prikazuje sve bolje igre. U nedelju je prema ocenama brojnih medija u Italiji bio najbolji na terenu.
– Pohvale uvek prijaju, ali i obavezuju. Protiv Atalante je bilo teško. Čvrsta i dobra ekipa. Primili smo rano gol što nam je stvorilo dodatnu komplikaciju. Ali smo uspeli na vreme da izjednačimo i kasnije prekrenemo rezultat. Još mi se mota po glavi šansa koju sam imao na 2:1… Nisam dobro zahvatio loptu i umesto u mrežu otišla je iznad prečke. Na kraju je najvažnije bilo da smo ostvarili pobedu. Prvenstvo je dugo i naporno. Svaki bod je bitan, naročito kad igramo pred našim navijačima. Želimo mesto koje vodi u Ligu šampiona, ali nismo jedini sa tim ciljem – rekao je Milinković Savić u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Španija, Portugalija, Makedonija… Neće biti lako Srbiji na EP u Poljskoj.
– Mnogo toga smo prošli u kvalifikacijama. Imali smo utakmica u kojima smo prosto morali da pobedimo ili da ostvarimo pozitivan rezultat. Hoću da kažem da je naša generacija spremna na pritisak. Kada pričamo o rivalima, možda smo mogli da imamo lakšu grupu, ali smo mogli isto tako da imamo i teže rivale. Poštujemo sve tri selekcije, znamo da imaju kvalitet. Španci i Portugalci su sigurno medju najjačim selekcijama Evrope. Makedonija takođe ima svoje ambicije. Prvi put učestvuje na završnom turniru i sigurno da će želeti da ostvari što bolji utisak. Poštujemo naše protivnike, ali ih se ne plašimo. Imamo razloga za samopouzdanje i dovoljno kvaliteta da se nadamo visokom plasmanu u Poljskoj – istakao je Sergej.
Već drugu godinu živi u Rimu. Navikao se na grad, na ambijent, prosto rečeno, oseća se maltene kao kod svoje kuće.
– Još nisam upoznao nekoga ko će vam reći nešto negativno u vezi sa Rimom. Stvarno je super. Igram u sjajnom klubu u kojem su atmosfera i ambijent veoma profesionalni. Tu su sa mnom Fića i Baki, hrvatski golman Ivan Vargić sa kojim sam cimer u karantinu, Senad Lulić i Franjo Prce koji je pre nekoliko dana otišao na pozajmicu… Ima dosta mlađih fudbalera sa kojima se dobro razumem u priči i van terena. Često mi dolazi porodica, evo baš su tu nedavno bili majka i sestra, pa smo iskoristili malo mog slobodnog vremena da obiđemo Vatikan. Volim da odem do centra, da prošetam do Fontane di Trevi, do španskog trga, gde se nalazi jedan od mojih omiljenih restorana. Navikao sam se na Rim, lepo mi je ovde. Najiskrenije govoreći uživam u „večnom gradu“ – zaključio je Sergej Milinković Savić.