A selekcija

Nemanja Radoja: Igram i čekam, ako zatreba - tu sam!

19.01.2017.

Stari laloški vals, vojvođanske tamburice i okretni ples Nemanje Radoje na velelepnoj fudbalskoj pozornici „Santijago Bernabeua“… Na kraljevskoj zabavi španskog Kupa u Madridu, Selta je razgolitila vladara Evrope i pobedila Real 2:1. Doduše, to nije bila finalna egzekucija, jer sledi revanš u Vigu posle kojeg će se svesti i završni račun…

– Nažalost, nije kraj, treba još da se dokažemo u drugoj utakmici kod kuće – najavljuje Nemanja Radoja, srpski reprezentativac u redovima senzacionalnog pobednika. Real je veliki, moćan klub i strašan tim, ekipa koja nikome ne prepušta ulogu favorita. Bili smo uspešniji u Madridu, pobedili, ali nismo još prošli u sledeću rundu. Uglavnom, nema straha, videli smo da možemo da se nosimo sa najvećima…

Selta je najbolje partije ove sezone pružila upravo protiv Reala i Barselone.

– Očigledno nam prija da igramo protiv najsnažnijih. Mislim da te utakmice u nama bude posebnu inspiraciju, želju za dokazivanjem i strast da budemo dostojni vrhunskog ambijenta kakav je uvek kada se na terenu, bez obzira kojem, nađu španski velikani Real i Barselona. Lično, u meni to budi neku dodatnu energiju, želju da se dokažem pred već dokazanima. Nema straha, pogotovo kad uđemo u meč… Igra te ponese i izvuče iz svakog fudbalera maksimum.

Dobri nastupi u Selti, svakako su „na oku“ selektora Slavoljuba Muslina, koji je već slao poziv na privremenu aderesu mirnog Novosađanina u Vigu. Radoja je debitovao u Ukrajini, dakle upisao prvi meč za „A“ selekciju Srbije i, svi veruju, otvorio knjigu reprezentativnih utisaka.

– Nadam se – skromno će Nemanja – ali, znam da sve zavisi od mene. Drago mi je kad me pomenu u Srbiji, lepe vesti se, očigledno, brzo šire. Moje je da igram i čekam, pa ako zaslužim – tu sam! Reprezentacija je moj san, moj veliki san. Još iz klinačkih dana sanjam da igram za državni tim, za zemlju koju volim i kojoj pripadam. Naravno, fudbalski kvalitet će presuditi, konkurencija je jaka, ja je neizmerno poštujem, ali se ne plašim. Sprema sam da odgovorim na svaki zadatak!

Na sredini terena, ali gde i kako?

– Kroz čitavu karijeru igram veznjaka, u poslednje vreme malo defanzivnije. Ne smeta, iako se lepše osećam bliže golu. Taktika je stvar trenera, a moje je da poštujem i ostvarim sve njihove zamisli.

Možda već u martu protiv Gruzije, u dresu sa „četiri S“?

– Baš bih voleo – stidljivo, tiho i klinački iskreno prozborio je Nemanja Radoja.