A selekcija

SELEKTOR LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ | VIDELO SE DA SU RUSI U TAKMIČARSKOM TONUSU

03.09.2020.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković i pred put za Rusiju istakao je da postoji razlika u fizičkoj i takmičarskoj spremi između igrača dve reprezentacije, a po završetku meča ponovio je da su ti detalji presudili…

-S obzirom na to da naši igrači još nisu u punom trenažnom procesu, odnosno takmičarskom ritmu, prvo poluvreme je i ličilo na nešto. Kada smo se umorili, to više nije imalo tu dimenziju i nije bilo kako treba – istakao je selektor Srbije.
Ruska selekcija je upravo na tu spremnost dobila meč 1. kola Lige nacija…

-Oni imaju u nogama 12 utakmica: šest iz prošlog i šest iz ovog prvenstva. Videla se ta njihova fizička prednost, videlo se da su prednosti i da su u takmičarskom tonusu, da su ubedljiviji, da imaju bolju konekciju s loptom. Spremniji su ovom trenutku kao ekipa, a mi ćemo sve to iznivelisati u narednih mesec dana kada će igrači imati veći broj takmičarskih utakmica – rekao je selektor Ljubiša Tumbaković.

Izjavu je dao i strelac gola za Srbiju Aleksandar Mitrović…

-Izgubili smo meč zbog naših grešaka, ali okrećemo se meču sa Turskom. O Rusima smo sve znali, dobro smo ih skautirali, ali kada napravite toliko grešaka, teško je – kaže Aleksandar Mitrović.