SELEKTOR GORAN IVANČIĆ, JUNAK MEČA JOVAN LAZAREVIĆ I SJAJNI MARKO PRŠIĆ | ČESTITKE IGRAČIMA, ZASLUŽILI SU DA IGRAJU NA SVETSKOM PRVENSTVU (VIDEO)

09.12.2020.

Srbija je sila u futsalu, a nova potvrda toga je plasman na Prvenstvo sveta koje se igra u Litvaniji iduće godine. Finska je poražena posle dva meča u baražu (1:0 u Kragujevcu, 5:5 u revanšu u Vanti), a selektor Goran Ivančić nije krio oduševljenje zbog fantastičnog uspeha.

-Prvo poluvreme je bilo očajno, prisutna je bila velika nervoza. Postigli smo gol na vreme i umesto da posle toga odradimo sve kako treba, uvukla se neka nervoza, a Finci su krenuli na sve ili ništa. Rano smo ušli u bonus sa faulovima i to nam je napravilo veliki problem. Blistao je tada Momčilović, odbranio onaj udarac i to je možda bio ključni momenat. Drugi deo je potpuno drugačiji, vratili smo u igru, kontrolisali je. Stvorili smo veliki broj prilika koje smo promašili, a na ovakvim utakmicama to može skupo da košta. Do kraja meča igrač – golman, to može da odvede utakmicu na bilo koju stranu, opet smo promašili neke prilike, ali momci su bili pravi kada je bilo najvažnije. U ovakvim utakmicama se raste, sazreva. Posle svega zaslužili smo plasman na Prvenstvo sveta, posle teških grupa u Parizu, zatim u Nišu, pa ova dva meča, momci su zaslužili da igraju na Svetskom prvenstvu, oni su zaslužni za sve ovo – rekao je Goran Ivančić.

Junak meča bio je fenomenalni Jovan Lazarević, strelac tri gola…

Strelac zlatnog gola u Kragujevcu, ali i prvog gola u Finskoj bio je sjajni Marko Pršić…

-Jako teška, jako čudna utakmica. Žao mi je što nismo pobedili i ovde, ali nema veze, neverovatan je uspeh biti među šest evropskih selekcija koje su ostvarile plasman na Svetsko prvenstvo. U ovu generaciju nije verovalo mnogo ljudi, ali momci su pokazali svima koji kvalitet poseduju. Drago mi je zbog cele ekipe i mislim da u Litvaniji možemo daleko da doguramo – rekao je Marko Pršić.