A selekcija

SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ POSLE PLASMANA NA EURO 2024 | NAŠ POKLON NACIJI, IGRAČI SU HEROJI, ISPISALI SU ISTORIJU, SRBIJA DA BUDE PONOSNA NA NJIH

19.11.2023.

„Čestitam prvo svima Evropsko prvenstvo. Jeste da ste morali da čekate 24 godine, ali vredelo je. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal, uspeli smo u nečemu što smo imali u planu i u šta smo verovali. Ovi igrači su heroji, zlatna generacija koja je upisala svoja imena u istoriji našeg fudbala, jer Srbija će pod tim imenom prvi put biti učesnik Prvenstva Evrope. Verovali smo da možemo i uspeli smo. Ovo je poklon naciji, državi, zavijoriće se naša trobojka u Nemačkoj“.

„Ne može bez tenzija, morate malo da drhtite. Rekao sam da će biti teška utakmica, prvo poluvreme smo dominirali, svesni da imamo rezultat, desile se greške, ali pokazali smo mentalitet, pokazali da ne želimo da budemo poraženi. Drugi gol je bio znak da ćemo se kvalifikovati, nisam pratio rezultat u Mađarskoj. Još jednom čestitke igračima, posle Škotske su imali šok, zato su sada heroji. Ovo je moj dug prema naciji posle onoga u Kataru“.

„Kada su Bugari poveli? Ja sam tu da vučem poteze, igrate sa protivnikom koji je rasterećen, a mi smo morali pod pritiskom da se nosimo sa svim tim. Povukao sam neke poteze sa klupe, bili su dobri,. nije bilo panike ni kod minusa, verovali smo stalno. I to stalno ponavljam igračima, da ubek moramo biti mirni i da verujemo“.

„Čovek se uči dok je živ. Posle Katar čekate novu šansu, da se vratite, a to nikad nije lako. Posle žreba sam rekao da možemo, želimo, hoćemo da idemo na Prvenstvo Evrope. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal, za sve one koji nas podržavaju, ma i one koji ne…Srbija treba da bude ponosna na ove igrače, napravili su rezultat koji će da se pamti, zato su oni heroji, jer su ispisali istoriju. Svoje ime stavljaju u istoriju, to ne može da se kupi, zaslužuju da budu respektovani“.

„Vezali smo dva velika takmičenja? Da, uvek postoji satisfakcija za posao koji radite, da verujete u svoje ideje. Nisam čovek koji će da hvali samog sebe ili se kiti tuđim perjem, ponašam se sasvim normalno, bez euforije. Sada nam je toplo oko srca i to je najvažnije“.

„Vezuju me lepe uspomene za Leskovac, rekli smo da ako se završi stadion, dolazimo da igramo. Istorijski uspeh za fudbalsku Srbiju, kovali smo plan i taktiku u Nišu, a egzikucija je bila u Leskovcu. Meni je srce puno. Hvala svima u Nišu i Leskovcu koji su dočekali reprezentaciju na lep način. Ovaj deo zemlje je bio i ostao u mojoj duši i to se nikad neće promeniti. Drago mi je da je jedna lepa stranica srpskog fudbala ispisana u ovom gradu. Nadam se da ćemo jednog dana ponovo doći“.

„Trudićemo se, bili smo u nekoj vrsti šoka posle Katara, istrpeli smo i jednu vrstu vređanja, meni je više zbog igrača, jer znam da se bore i da daju sve od sebe. Treba da se podigneš posle toga. Ono što se piše, jeste da Srbija ide na Evropsko prvenstvo. Bilo je mnogo nefudbalskih stvari, kazne, igranje pred praznim tribinama, a ima i onih koji ne vole naš uspeh, koji vređaju. Nema veze, meni je srce puno, ne moram od sutra da budem više trener. Ostvarili smo veliki uspeh i to je najvažnije. Rekao sam vam posle meča sa Crnom Gorom da rezervišete hotele u Nemačkoj. U martu ćemo da iskoristimo utakmice da neke stvari popravimo. Na kraju raduj se Srbijo, pred nama je veliko takmičenje“.