A selekcija

SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ | ČESTITKE IGRAČIMA, POKAZALI SU KARAKTER, NIKO NE MOŽE DA NAM ODUZME VERU DA ĆEMO BITI PRVI (VIDEO)

30.03.2021.

Sedam bodova posle tri kola – Srbija je na odličan način otvorila mundijalske kvalifikacije. Posle meča u Bakuu i veoma važne pobede protiv Azerbejdžana, selektor Dragan Stojković je delovao kada je on sve vreme proveo na terenu. Posle svega srećno i zadovoljno lice selektora Srbije…Srbija je trenutno na prvom mestu.

-Učinićemo sve da ostanemo tu, verujemo da možemo. Tu veru i nadu niko ne može da nam oduzme- rekao je selektor Srbije posle meča u Bakuu.

Najavio je selektor dan pre meča da će biti ekstremno teško sa Azerbejdžanom.  Mnogo znoja je proliveno da se dođe do trijumfa.
-Najvažnije je da smo ostvarili šta smo želeli, osvojili smo tri važna boda. Znali smo i tako smo se pripremili da će biti ekstremnog teška utakmica, što se i pokazalo. U prvom poluvremenu smo domnirali, imali vođstvo, a drugo je pokazalo da stvari mogu da odu u nekom drugom toku. Čestitam igračima što su pokazali jak karakter, što nisu izgubili nadu da možemo da dođemo do drugog gola za pobedu. Prelepo veče, mislim da smo tri boda apsolutno zaslužili, pokazali smo da smo bolja ekipa od Azerbejdžana.
Sam meč je bio pitanje karaktera, a ne kvaliteta. A selektor Stojković je upravo posle meča istakao da je ponosan na jak karakter koji su pokazali njegovi izabranici.

-U svakoj utakmici moramo da igramo bukvalno ovako, da pokažemo lice da se ne predajemo, kao što sve vreme govorimo da ta red „predaja“ ne postoji u našem rečniku. Svaka utakmica će biti teška sama po sebi, ali uz dovoljno koncentracije, fantastične borbe koju smo pokazali i uz veru u sebe, možemo da napravimo rezultat koji će nas sve usrećiti. Ovo je put kojim moramo ići. Ovaj rezultat mi je velika satisfakcija s obzirom na to da naši fudbaleri dolaze iz teških prvenstava, ne treba zaboraviti na umor, ali su pokazali strahovitu želju da ove kvalifikacije krenu kako smo svi želeli.

Prvo okupljanje sa novim selektorom je završeno i on je podelio na kraju fudbalerima samo visoke ocene.

-Ponašanje igrača sve ovo vreme koliko smo zajedno, a prvi nam je put, bilo je na visokom nivou, pokazali su se kao pravi profesionalci, ceo ambijent je bio odličan i ove pobede dolaze kao rezultat toga- naglasio  je  selektor Srbije Dragan Stojković.