Arhiva

Saša Lukić i Uroš Đurđević: Valjda će i nas sreća pogledati, odlična smo generacija, nastavljamo dalje podignute glave

22.06.2017.

Mlada reprezentacija Srbije igra sutra treći, verovatno i poslednji meč na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Saša Lukić i Uroš Đurđević ne kriju da će u duelu sa Španijom Orlići dati svoj maksimum…
-Nismo očekivali da će sve ovako proći, ali to je fudbal, ne tražimo alibi – rekao je Saša Lukić.- I pored svega ova ekipa nema ništa manji kvalitet nego kada je osvojila Evropsko i Svetsko prvenstvo. Okrećemo se, dakle, meču sa Španijom i sada je važno da i protiv njih damo svoj maksimum.
Ostaje žal za propuštenim šansama…
-Nismo iskoristili veliki broj prilika protiv Portugala i Makedonije, dešava se, neke stvari se nisu poklopile i sigurno da imamo za čim da žalimo. Ovo je, ipak, odlična generacija i nastavljamo dalje podignute glave. Znamo da smo svi očekivali prolaz u polufinale, ali videli smo kako su se odvijale stvari na terenu.
Šane su minimalne, protivnik možda i najkvalitetniji na šampionatu…
-Treba mnogo toga da se poklopi da bi se našli u polufinalu, ali…Španija će sigurno biti motivisana protiv nas, jer smo ih upravo mi izbacili u baražu za minulo Evropsko prvenstvo u Češkoj- rekao je Saša Lukić.
Uroš Đurđević je imao asistenciju i gol protiv Makedonije, želja je ista i protiv Španije…
-Očekuje nas lepa utakmica, dobar ambijent, dobar protivnik, na nama je da uradimo ono što najbolje znamo, odigramo dobru utakmicu i pokušamo da pobedimo – ističe kapiten Orlića.

Da li je došlo vreme da i nas sreća malo posluži…
-Iskreno se nadam da će nas sreća malo pogledati. Mnogo smo prilika propustili i to nas je koštalo plasmana u polufinale. Protiv Portugala, onda i Makedonije kada smo mogli u poslednjim trenucima potpuno da preokrenemo meč. Ostaje nam ova utakmica da odigramo najbolje što možemo.
Sledi velika borba za španskim defanzivcima, sve bi lakše bilo da je tu i Sergej Milinković – Savić…
-Dosta je bilo teško boriti se sa defanzivcima Portugala i Makedonije. A sigurno da nam Sergej nedostaje, jer ono što sam imao u Partizanu sa Leonardom, to sam imao sa Sergejem u reprezentaciji. Niko nema dilemu da bi nam Sergej mnogo pomgao da je ovde sa nama.
Španija je željna revanša…
-Poznajemo sve njihove igrače, danas ćemo da odradimo još jednu analizu i verujem spremno dočekati duel sa jednim od favorita za naslov najbolje selekcije na šampionatu – zaključio je Uroš Đurđević.