Vesti

PODRŠKA DEČIJE FONDACIJE UEFA FONDU ZAJEDNIČKOG CILJA ZA BORBU PROTIV COVID -19

09.04.2020.

Dečija fondacija UEFA je objavila planove doprinosa za fond Zajedničkog cilja u borbi protiv COVID-19, naglašavajući solidarnost evropskog fudbala u pomoći najsiromašnijim zajednicama u prevazilaženju razarajućih efekata pandemije koronavirusa.

Fondacija, koja sponzoriše mnogo humanitarnih projekata i projekata za razvoj u celom svetu, je prva sportska institucija koja je podržala Fond, koji je u utorak osnovala grupa Zajednički cilj – grupa od 150 igrača, trenera i lidera koji su se obavezali da jedan procenat od svojih godišnjih zarada od fudbala daju dobrotvornim organizacijama koje rade sa jednim delom dece u svetu koja su u najranjivijoj poziciji.

“U ovim teškim vremenima koja utiču na mnoge države, a posebno na osetljivi deo populacije, važno je sarađivati i organizovati se u reakcijama koje su prilagođene svakoj situaciji”, rekao je predsednik UEFA i predsedavajući Dečije fondacije UEFA, Aleksander Čeferin.

“Iz tog razloga je Upravni odbor Dečije fondacije UEFA odlučio da se priključi ovoj inicijativi, da omogući fudbalu da igra svoju ulogu u društvenoj odgovornosti.”

Aleksander Čeferin već dugo podržava Zajednički cilj, priključio mu se u novembru 2017. godine. Članovi inicijative daju 1% svojih godišnjih primanja u cilju pomoći pozitivnoj promeni u svetu.

“Ovo je zaista korak napred za fond Zajedničkog cilja u borbi protiv COVID-19, i želeo bih ovom prilikom da se zahvalim Dečijoj fondaciji UEFA”, rekao je igrač FK Mančester Junajtida, Huan Mata, prvi clan koji se priključio Zajedničkom cilju u avgustu 2017.

“Da bi se prevazišao koronavirus i drugi izazovi sa kojima se čovečanstvo susreće, potrebno je da usaglasimo pojedinačne napore i radimo zajedno, kao tim. Pozivam ne samo saigrače iz Zajedničkog cilja, već i druge igrače i fudalske lidere iz celog sveta da se udruže i pomognu u borbi protiv ove krize, i da istovremeno koristimo ovo kao katalizator za ključnu ulogu u borbi sa drugim izazovima sa kojima se čovečanstvo suočava.”