Media

POČEO JE PROCES IZDAVANJA AKREDITACIJA ZA MEDIJE ZA FIFA SP 2022 U KATARU

30.06.2022.

FIFA i Lokalni organizacioni komitet SP FIFA 2022 u Kataru počeli su sa akreditovanjem medija za predstojeće takmičenje. Rok za prijavu je 15. avgust.

Da biste aplicirali za akreditaciju neophodno je da imate otvoren nalog na FIFA Media Hubu koji odobrava FIFA i da dobijete jedinstveni kontrolni ključ koji odobrava Fudbalski savez Srbije kroz kontakt sa oficirom za medije Milanom Vukovićem.
Posebno naglašavamo da je FIFA odredila različite kategorije medija i da od te kategorizacije zavisi proces akreditovanja za SP o čemu više možete pronaći u obaveštenju koje smo u aprilu prosledili medijima:

AKREDITACIJE MEDIJA ZA SVETSKO PRVENSTVO FIFA KATAR 2022

Zahtev za dobijanje jedinstvenog kontrolnog ključa odnosno zahtev za akreditaciju za svetsko prvenstvo možete poslati na sledeću adresu – [email protected] za zvanične mejl adrese vašeg medija.

FIFA će u koordinaciji sa predstavnikom nacionalnog Saveza zaduženog za podelu jedinstvenih kontrolnih ključeva koristiti novi online sistem. Očekivano je da će FSS sa podelom jedinstvenih kontrolnih ključeva početi između 1. i 10. jula 2022. godine.

FIFA je nacionalnim Savezima dodelila određen broj akreditacija za novinare i fotoreportere. U slučaju većeg broja prispelih zahteva u odnosu na broj koji je FIFA predvidela za medije iz Srbije FSS će podelu jedinstvenih kontrolnih ključeva obavljati na osnovu nekoliko kriterijuma:

Prisustvo medija na prethodnim završnim turnirima SP
Medijski partneri FSS
Mediji koji redovno i na licu mesta prate aktivnosti A reprezentacije Srbije
Sportske redakcije
Ostali informativni mediji u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu

 

Inače, na ovoj adresi možete pronaći FIFA video uputstvo koje objašnjava postupak akreditovanja za SP FIFA 2022:

Srdačan pozdrav