U 21

Orlići žele u Jerevanu i peti trijumf: Pobedom spustiti zavesu na 2017. godinu

12.11.2017.

Nakon velike pobede u Beču, nad selekcijom Austrije (3:1), mlada fudbalska reprezentacija (U21) je u subotu rano ujutru doputovala u Jerevan, gde je sutra (utorak, 12 časova po srednjeevropskom vremenu, 15 po lokalnom) čeka meč petog kola kvalifikacija za Prvenstvo Evrope (Italija 2019.) protiv domaće Jermenije.
Aklimatizacija i odmor posle nešto dužeg puta i promene vremenske zone, idu brže i lakše, jer naš tim, nakon maksimalnog učinka u prva četiri kola puca od samopouzdanja i želje da se fascinantan niz nastavi i u jermenskoj prestonici, te tako na najbolji mogući način spusti zavesa na ovu takmičarsku godinu.
Jermenija je uspela da napravi iznenađenje i otkine bod u Moskvi (1:1), ali je na poslednja dva meča, oba puta pred svojim navijačima, poražena od Austrije (0:5) i Rusije (1:2).

Selektor Goran Đorović na raspolaganju ima sve igrače koje je poveo na ovu turneju, osim strelca trećeg gola u Beču, mladog Luke Ilića, koji je morao da se vrati u Beograd. Asistent kod tog trećeg gola u austrijskoj prestonici, Luka Adžić, kaže da je ponosan na super-talentovanog imenjaka.
-Drago mi je što sam asistirao baš Luki, jer je debitovao, a i saigrači smo iz Zvezde. Odlično se poznajemo i sami ste videli kako je bez mnogo razmišljanja znao gde ću mu poslati loptu kod trećeg gola. Naravno, individualni učinak je u drugom planu, jer smo mi pre svega jaki kao kolektiv. Moramo biti mirne glave u Jerevanu, prebrodili smo teške protivnike, pred nama je ipak nešto lakša prepreka, međutim, svako opuštanje ili potcenjivanje protivnika, može skupo da nas košta. Pobeda bi nam dala mir u drugoj polovini kvalifikacija, jer bi sve još čvrće držali u svojim rukama.

Opšti utisak nakon pobede u Austriji, jeste da je igrač utakmice bio Saša Lukić, fudbaler Torina, trenutno na pozajmici u Levanteu, momak koji beleži značajan pomak u svojoj igri i garantuje da A tim u budućnosti neće imati probleme u veznom redu.
-Zadovoljan sam svojom igrom, a pogotovu činjenicom da smo odneli bodove sa teškog gostovanja. Nekoliko igrača je prekomandovano u A tim, što je samo dokaz kvaliteta ove selekcije. Želimo da nastavimo niz i u Jerevanu i na taj način sebi olakšamo posao u nastavku. Znamo odakle nam preti opasnost, stručni štab nas je dobro spremio. Nema govora o nekom potcenjivanju protivnika ali svesni smo svojih kvalitata i nema razloga da ne pokušamo da pobedimo Jeremeniju.

Član zlatne generacije sa Novog Zelanda, Milan Gajić, kaže da ni najmanje nije iznenađen odličnim rezultatima ove selekcije, jer nakon trofeja u bliskoj prošlosti, orlići nose šampionski pelcer.
-Ne znam da li su navijači i javnost očekivali četiri pobede na startu, ali ja recimo jesam, zbog kvaliteta i pedigrea ovih momaka, koji su naučili da pobeđuju. Narod mnogo očekuje od nas, postavili smo visoke standarde i probaćemo da pobedimo na svakom meču, iako znamo da neće biti lako, kao što nije bilo lako ni u Beču. Analizirali smo utakmicu Jermenije sa Rusijom, oni na domaćem terenu žele da igraju i da se nadigravaju, što nam svakako odgovara – rekao je Milan Gajić.