OMLADINSKA FUTSAL SELEKCIJA OD SJAJA DO PORAZA PROTIV PORTUGALA U DRUGOM KOLU KVALIFIKACIJA ZA EP

28.03.2019.

Nesrećan poraz omladinske futsal selekcije Srbije protiv Portugala – 1:3(1:0) u drugom kolu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

STRELCI: 1:0 Radak 11, 1:1 Koke 25, 1:2 35 Koke, 1:3 Raiš 38.Dvorana u Mostaru. Sudije: H.Kafarli (Azerbejdžan), Valentin Kuplea (Vels).

SRBIJA: Koljajić, Marinković, J.Urošević, Rosić, Arđeljan. Milanović, Milivojević, Radak, J.Petrović, Milašinović, M.Urošević, Stojanović. Selektor Vladimir Jovanović

PORTUGAL: Fifuera, Koke, T.Pako, Reiš.B.Pako, Dias, Moreira, Košta, Goiš, Rodriges, Marselo.

Blistali su naši omladinci u prvom poluvremenu, bila je to možda i najbolje izdanje ove generacije igrača, a da su Radak i drugovi bili malo više pribraniji u nekim trenucima, prednost koju smo stekli mogla je biti daleko ubedljivija. Nadigrali su izabranici selektora Vladimira Jovanovića možda i najbolju mladu selekciju u ovom uzrastu u Evropi, pokazali da imaju veliki potencijal.

Nastavak je doneo drugu priču, silni promašaji koštali su nas izjednačenja, a zatim i potpunog preokreta u režiji Kokea. Posle velike borbe Portugal je na kraju slavio, ali ne bi nezasluženo bilo da je Srbija napustila teren najmanje sa bodom. Posle ovog poraza šanse za prolaz na kontinentalno takmičenje su svedene na minimum, ali definitivno vreme radi za naše momke.