A selekcija

NOVO IME U DRESU SRBIJE | GOLMAN VLADAN KOVAČEVIĆ NA SPISKU SELEKTORA DRAGANA STOJKOVIĆA

02.03.2023.
Ni kod njega nije bilo dileme. Jedan od najboljih golmana poljske Ekstraklase Vladan Kovačević sa velikim zadovoljstvom prihvatio je poziv selektora A tima Dragana Stojkovića i trebalo bi uskoro da bude deo najboljeg tima Srbije.
Kovačević je rođen u Banjaluci. Ima 24 godine, svojevremeno je branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Standardan je u Rakovu, klubu koji je lider šampionata Poljske i već neko vreme je na skeneru direktora A tima Stevana Stojanovića, samim tim i selektora  Dragana Stojkovića.
Ukoliko sve bude u redu sa papirologijom i od FIFE na vreme stignu odgovarajuća dokumenta, očekuje se da Kovačević bude na raspolaganju već u martu kad reprezentaciju Srbije očekuje početak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici.
Pre nekoliko dana odluku da dres Nemačke zameni opremom Srbije doneo je Lazar Samardžić, a od marta 2021. godine i dolaska selektora Dragana Stojkovića i direktora Stevana Stojanovića u Fudbalski savez Srbije na tom spisku novih aduta nalaze se prvotimac Crvene zvezde Stefan Mitrović (Kanada), adut španske Almerije Srđan Babić (Bosna i Hercegovina) i čuvar mreže Rome Mile Svilar (Belgija).
Nastaviće se…