A selekcija

NENAD BJEKOVIĆ, ZAMENIK PREDSEDNIKA FSS | HVALA NAVIJAČIMA, PIKSIJEVA SRBIJA NAJBOLJA KADA JE NATEŽE

02.12.2022.

Sve je spremno za veliki okršaj na stadionu 974. Večeras od 20 sati (22 po lokalnom vremenu), na par stotina metara od svoje baze u Dohi, Srbija u direktnom duelu protiv Švajcarske odlučuje o drugom mestu u grupi i plasmanu u osminu finala Svetskog prvenstva. Računica je jasna, samo pobeda ostavlja naše momke na najvećem planetarnom događaju.

”Nije li tako bilo i pred Lisabon? Nismo li u istoj situaciji bili i nedavno pred meč u Oslu? Ova generacija na čelu sa selektorom Stojkovićem pokazala je u najtežim i najvažnijim trenucima od kakvog je materijala sazdana, koliko vredi i šta može. Momci su svesni da im tri boda u duelu sa Švajcarskom otvaraju vrata istorije. Skoro četvrt veka čekamo na plasman u nokaut-fazu velikog takmičenja i to dovoljno govori o težini zadatka i veličini cilja koji smo postavili sebi pre polaska za Katar. Ne vidim nikakav problem u tome što nam samo jedan rezultat ide na ruku. Ova ekipa ne zna da igra na nerešeno i ne zanimaju je bilo kakve kalkulacije. Upravo nas je taj pobednički mentalitet i vratio u vrh evropskog i svetskog fudbala” – kaže zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković i poručuje da će nacija tek biti ponosna na svoje fudbalere:
”Atmosfera i raspoloženje u ekipi daju mi za pravo da budem optimista i verujte mi jedva čekam  utakmicu sa Švajcarskom. Siguran sam da će navijači i ovoga puta biti naš 12.igrač i to je detalj na koji sam posebno ponosan. Jednostavno, ne mogu da se otmem utisku da od svih evropskih reprezentacija koje se nalaze u Kataru, Srbija ima apsolutno najbolju podršku sa tribina. Naježio sam se protiv Kameruna kada je krenulo skandiranje Piksiju i fudbalerima tokom predstavljanja ekipa. Ljudi su došli iz svih gradova Srbije i svih krajeva sveta, odvojili značajna finansijska sredstva da bi na licu mesta bodrili svoju reprezentaciju i ne smemo da dozvolimo da se vrate kući tužni i razočarani. Momci će sasvim sigurno ostaviti srce na terenu da još jednom obraduju naciju i ispišu istoriju srpskog reprezentativnog fudbala” – rekao je Bjeković za sajt FSS.