U 21

MLADA REPREZENTACIJA POČELA PRIPREME ZA MEČEVE SA BJR MAKEDONIJOM I RUSIJOM

02.10.2017.

Mlada reprezentacija Srbije počela je pripreme za kvalifikacione mečeve protiv BJR Makedonije (6.oktobar – 15,00) u Skoplju i četiri dana kasnije, Rusije u Novom Sadu (18,00).
Deo igrača došao je u hotel „M“ gde ih je dočekao selektor Goran Đorović, a selekcija je bila na okupu u hotelu „Prezident“ u Novom Sadu gde će boraviti do odlaska u Skoplje.
-Svi pozvani igrači su došli i ono što je najvažnije, svi su zdravi – rekao je selektor Goran Đorović.


Selektor i stručni štab ispratili su danas i meč naše grupe u kojem je Jermenija kao domaćin savladala Gibraltar minimalnim rezultatom.
-Pred nama su dva meča u koja ulazimo sa ambicijom da pobedimo. Sve poštujemo, ali imamo izvanredne igrače koji veruju u sebe i kvalitet koji poseduju. Idem korak po korak.
A prvi naredni je meč sa BJR Makedonijom koja se pokazala kao ozbiljan rival u grupi. Nedavno su pobedili Jermeniju u gostima (3:0), a svi se sećamo i našeg duela na EP u Poljskoj (2:2).
-I oni su, uostalom kao i mi, malo promenili selekciju. Nema sumnje da je njihov fudbal u usponu, tome u prilog rezultati klubova, ali i selekcija. Dobro smo upoznati sa njihovim kvalitetima, ali ponoviću, gledamo prvo sebe,jer znamo koliko možemo i šta želimo – istakao je Goran Đorović.

Za naredna dva meča u kvalifikacijama za plasman na EP u Italiji 2019. Selektor Goran Đorović računa na sledeće igrače: golmani Boris Radunović (Salerenitana), Nemanja Jevrić (Bačka) i Miloš Ostojić (Spartak ŽK), igrači odbrane Nemanja Ćalasan (Spartak ŽK), Vukašin Jovanović (Bordo), Nikola Milenković (Fiorentina), Miladin Stevanović (Kajzerispor), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Nemanja Vučić (Zemun), Erhan Mašović (Klub Briž), srednji red Andrija Živković (Benfika), Marko Grujić (Liverpul), Petar Mićin (Čukarički), Saša Lukić (Levante), Danilo Pantić (Partizan), Đorđe Denić (Rad), Aleksandar Mesarović (Vojvodina), Miloš Pantović (Bajern), Nemanja Radonjić (Crvena zvezda), Luka Adžić (Crvena zvezda), Aleksandar Lutovac (Rad), napadači Luka Jović (Ajntraht, Frankfurt), Ivan Šaponjić (Zulte Varegem).